LIKE ONLINE

Βρετανία: Ακτιβίστριες πέταξαν ντοματόσουπα στον πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Bαν Γκογκ - Δείτε βίντεο

Βρετανία: Ακτιβίστριες πέταξαν ντοματόσουπα στον πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Bαν Γκογκ - Δείτε βίντεο

Ακτιβίστριες για την κλιματική αλλαγή πέταξαν δύο κονσέρβες ντοματόσουπα Heinz στο πίνακα «Ηλιοτρόπια» του Βίνσεντ βαν Γκογκ στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, ανακοίνωσε η οργάνωση Just Stop Oil.

Βίντεο που αναρτήθηκε από την οργάνωση, η οποία έχει οργανώσει τις δύο τελευταίες εβδομάδες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην βρετανική πρωτεύουσα, δείχνει τις δύο γυναίκες να πετούν την σούπα στον πίνακα, μία από τις πέντε εκδοχές του που εκτίθενται σε μουσεία και γκαλερί σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Αστυνομικοί βρέθηκαν γρήγορα επί τόπου στην Εθνική Πινακοθήκη σήμερα το πρωί αφού δύο ακτιβίστριες της Just Stop Oil πέταξαν ουσία σε πίνακα και στην συνέχεια κόλλησαν τα χέρια τους στον τοίχο», ανακοίνωσε η αστυνομία στο Twitter. Και οι δύο συνελήφθησαν για εγκληματική φθορά και διακεκριμένη καταπάτηση.

Η οργάνωση Just Stop Oil διευκρινίζει ότι ο πίνακας του 1888 έχει αξία 84,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

Τις τελευταίες ημέρες ακτιβιστές της οργάνωσης είχαν αποκλείσει δρόμους γύρω από το Κοινοβούλιο.

Την περασμένη Κυριακή, η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι περισσότερα από 100 άτομα συνελήφθησαν έπειτα από ένα σαββατοκύριακο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Πηγή:in.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top