ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάριος Καρογιάν: «Αποφασιστικής σημασίας για στήριξη Χριστοδουλίδη, η ενσωμάτωση προτάσεων ΔΗΠΑ»

Μάριος Καρογιάν: «Αποφασιστικής σημασίας για στήριξη Χριστοδουλίδη, η ενσωμάτωση προτάσεων ΔΗΠΑ»

Αποφασιστικής σημασίας για την στήριξη Χριστοδουλίδη ήταν η δέσμευση που έδωσε ο υποψήφιος Πρόεδρος, να ενσωματώσει στο πρόγραμμά του τις προτάσεις που η ΔΗΠΑ υπέβαλε, ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μάριος Καρογιάν, στο Πολιτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου της ΔΗΠΑ-Συνεργασία.

Όπως αναφέρεται, ο κ. Κάρογιαν ανέφερε ότι συνεπής στις ιδρυτικές αρχές και τις πάγιες θέσεις της, η ΔΗΠΑ – Συνεργασία κατέβαλε ενόψει των προεδρικών εκλογών του προσεχούς Φεβρουαρίου, κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα επέτρεπαν στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να πορευθούν στο δρόμο της κοινωνικής συναίνεσης και της εθνικής συνεννόησης.

Αυτός, είπε, ήταν άλλωστε και ο λόγος που από την πρώτη στιγμή η ΔΗΠΑ – Συνεργασία παρενέβη στο δημόσιο διάλογο υποστηρίζοντας ότι, αντί να συνεχίζεται ο αυτοκαταστροφικός κατακερματισμός του πολιτικού συστήματος και να εντείνονται οι άνευ πραγματικού αντικρίσματος κομματικοί ανταγωνισμοί, η προεκλογική περίοδος θα έπρεπε να αποτελέσει σταθμό στην πολιτική ιστορία του τόπου.

Θα έπρεπε, σημείωσε, να αξιοποιηθεί ως μοναδική ευκαιρία για την αναζήτηση προγραμματικών συγκλίσεων που στο τέλος της ημέρας θα καθιστούσαν εφικτή την επίτευξη μιας διακομματικής συμφωνίας με στόχο το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας υπό την ηγεσία ενός κοινής αποδοχής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε ότι, η εκπλήρωση αυτού του στόχου στον μεν τόπο θα προσέφερε τις καλύτερες υπηρεσίες, στο δε πολιτικό σύστημα θα έδινε τη δυνατότητα να ανανεωθεί, να ανασυνταχθεί και να απελευθερωθεί από τα δεσμά των προσωπικών φιλοδοξιών, των στείρων αντιπαραθέσεων, των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και των παλαιοκομματικών μεθόδων.

Για την ΔΗΠΑ, συμπλήρωσε, ο σχηματισμός μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας είναι ασφαλώς ο προσφορότερος τρόπος για να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη των πολιτών και να ξεπεραστεί η κρίση που έχει προκαλέσει η απώλεια της. Ανέφερε ότι παρά τις δυσκολίες και την μη ανταπόκριση στις προτάσεις της για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, η ΔΗΠΑ δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια συνεννόησης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Προς διευκόλυνση αυτών των διεργασιών, συμπλήρωσε, η ΔΗΠΑ υπέβαλε κατάλογο συγκεκριμένων σημείων – προτεραιοτήτων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση των επιδιωκόμενων προγραμματικών συγκλίσεων.

Ανέφερε ότι «Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ οφείλουμε να εκφράσουμε προς τους κυρίους Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη για την προθυμία για την οποία προσήλθαν στις επανειλημμένες συναντήσεις, στα Γραφεία της Παράταξης, για την ειλικρίνεια με την οποία συμμετείχαν στην αλλαγή των εκατέρωθεν απόψεων, για την ευθύτητα με την οποία εξέθεσαν και υποστήριξαν τις θέσεις τους, για την προσοχή με την οποία άκουσαν τις παρατηρήσεις της ΔΗΠΑ, το γνήσιο ενδιαφέρον που επέδειξαν, για τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τις προτάσεις που η ΔΗΠΑ κατέθεσε».

Οι προτιμήσεις, συμπλήρωσε, της κοινής γνώμης ήταν κρίσιμης σημασίας για τις τελικές αποφάσεις που η Παράταξή όφειλε να λάβει. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης φαίνεται να είναι σήμερα αυτός που μπορεί να μετουσιώσει σε μορφή διακυβέρνησης αυτό το νέο τρόπο πολιτικής συνεργασίας. Ήταν, άλλωστε αυτός, είπε, που περισσότερο από όλους αγκάλιασε τη θέση της ΔΗΠΑ υπέρ των κυβερνήσεων ευρύτερης αποδοχής με υπερκομματικά χαρακτηριστικά και αντιπροσωπευτική της κοινωνίας σύνθεση.

Για την ΔΗΠΑ-Συνεργασία, δήλωσε, εκείνο που προέχει υπό αυτές τις συνθήκες είναι η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας, η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και η υπέρβαση των επικίνδυνων αδιεξόδων στα οποία ενδέχεται να οδηγηθεί η αναζήτηση λύσης στο κυπριακό.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top