LIKE ONLINE

Ο γηραιότερος γιατρός του κόσμου είναι 100 ετών - Συνεχίζει να εργάζεται

Ο γηραιότερος γιατρός του κόσμου είναι 100 ετών - Συνεχίζει να εργάζεται

Ένα μήλο την ημέρα πρέπει να είναι το μυστικό της μακροζωίας αυτού του γιατρού. Ένας 100χρονος άνδρας από το Οχάιο κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος εργαζόμενος γιατρός στον κόσμο. Μάλιστα ο γιατρός έχει γίνει αστέρι στο TikTok.

Ο δρ Χάουαρντ Τάκερ κέρδισε τον τίτλο τον Φεβρουάριο του 2021, όταν ήταν 98 ετών και 231 ημερών, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες. Ο καταγόμενος από το Κλίβελαντ επιστήμονας είναι το θέμα του ντοκιμαντέρ «What's Next», του σκηνοθέτη Taylor Taglianetti από το Μπρούκλιν. Ο Taglianetti συνεργάζεται με τον εγγονό του Τάκερ για το πρότζεκτ και δημιούργησε στο TikTok όπου οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν τον γιατρό εν δράσει.

Ο Τάκερ, νευρολόγος που ασκεί την ιατρική από το 1947, συνεχίζει να βλέπει ασθενείς δύο φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με το Cleveland.com.

«Οι άνθρωποι μου λένε, τα πας πολύ καλά για 100 ετών, και λέω στον εαυτό μου πόσους 100χρονους ανθρώπους έχεις δει;», είπε για να συνεχίσει: «Δεν νομίζω ότι έχω συναντήσει ποτέ άλλο άτομο 100 ετών. Έχω συναντήσει μόνο τον εαυτό μου».

Εκτός από τα επιτεύγματά του στην ιατρική έχει πτυχίο νομικής, είναι βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου του Πολεμικού Ναυτικού και υπηρέτησε ως επικεφαλής νευρολογίας του στόλου του Ατλαντικού κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας.

Ο Χάουαρντ έχει επίσης έναν ιδιαίτερο δεσμό με το Μεγάλο Μήλο. Κάποτε ήταν καθηγητής στο Νευρολογικό Ινστιτούτο της Νέας Υόρκης και κατέληξε να παντρευτεί μία από τις πρώην μαθήτριές του μετά την αποφοίτησή της. Το ζευγάρι στη συνέχεια επέστρεψε στο Κλίβελαντ και απέκτησε τέσσερα παιδιά.

Η σύζυγός του Sue, 89 ετών, εξακολουθεί επίσης να ασκεί το επάγγελμα του ψυχαναλυτή και η συνταξιοδότηση δεν είναι στα πλάνα της.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ο Χάουαρντ εξακολουθούσε να πηγαίνει στο γραφείο και κατάφερε να εκπαιδεύσει τους ειδικευόμενους ιατρούς μέσω Zoom. Τώρα, βλέπει ασθενείς στο ιατρικό κέντρο St. Vincent Charity Medical Center.

«Η πρόκληση του να σκέφτεσαι μια υπόθεση και να βοηθάς τους ασθενείς, καθώς και το να διδάσκεις την επόμενη γενιά νευρολόγων, δεν παλιώνει ποτέ», είχε πει ο γιατρός στο Guinness Records. «Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και είσαι ακόμα ικανός να το κάνεις, γιατί να θέλεις να αποσυρθείς;».

Δείτε τα βίντεό του στο TikTok εδώ.

 ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top