ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανθούση: H Κυβέρνηση προωθεί τη λειτουργία 25 δομών βρεφονηπιακής φροντίδας

Ανθούση: H Κυβέρνηση προωθεί τη λειτουργία 25 δομών βρεφονηπιακής φροντίδας

H Κυβέρνηση, μέσω του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, προωθεί τη λειτουργία 25 δομών βρεφονηπιακής φροντίδας με τη συνδρομή των Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων εθελοντισμού, στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος_Το Αύριο», είπε η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση στα εγκαίνια του Παιδοκομικού Σταθμού «Ουράνιο Τόξο», του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας.

Πρόσθεσε περαιτέρω ότι για πρώτη φορά, έχει εφαρμόσει με επιτυχία το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι 4ων ετών, δίνοντας πρόσβαση σε ποιοτική προσχολική εκπαίδευση σε παιδιά από την πρώιμη ηλικία και τη δυνατότητα στους γονείς για ένταξη στην αγορά εργασίας.

Ο σχεδιασμός στοχευμένων προγραμμάτων φροντίδας παιδιών από τη βρεφική ηλικία και η δημιουργία επαρκών δομών αποτελεί επιτακτική ανάγκη, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, με τις κοινωνικό-οικονομικές μεταβολές που σημειώνονται παγκόσμια, συνέχισε η Υφυπουργός προσθέτοντας ότι τέτοια προγράμματα, πέραν της ωφελιμότητάς τους για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη και την εξέλιξη των ικανοτήτων των παιδιών, συντείνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στην προσπάθειά μας για συμφιλίωση της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής.

Τόνισε τη συμβολή των Τοπικών Αρχών στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής λέγοντας ότι η εμπλοκή τους στον τομέα της παροχής υπηρεσιών προσφέρει τη δυνατότητα καλύτερης διερεύνησης και εντοπισμού αναγκών, καθώς και αποτελεσματικότερη οργάνωση και συνεργασία με το σύνολο των τοπικών φορέων και των κοινωνικών εταίρων για την αντιμετώπιση πολύπλοκων και σύνθετων τοπικών προβλημάτων.

Σημείωσε ότι το κράτος στηρίζει έμπρακτα τη λειτουργία προγραμμάτων Κοινωνικής Φροντίδας που καλύπτουν τις ανάγκες των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού μέσα από το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος Σημασίας που διαχειρίζονται οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και ανέφερε ότι στο πλαίσιο αυτό, το Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας λαμβάνει επιχορήγηση για τη λειτουργία πέντε προγραμμάτων κοινωνικής φροντίδας, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών απογευματινής απασχόλησης παιδιών σχολικής ηλικίας, την κατ’ οίκον φροντίδα ηλικιωμένων, τη λειτουργία Κέντρου Ενηλίκων και την παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών. Η συνολική χορηγία που δόθηκε στο Πολυδύναμο Κέντρο Λευκωσίας για το 2022 είναι ύψους €86.000.

Η Υφυπουργός ανέφερε πως οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας προωθούν αναβάθμιση της σχετικής νομοθεσίας και των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία των βρεφικών και παιδικών σταθμών, έτσι ώστε να παρέχεται ποιοτικότερη φροντίδα σε κάθε παιδί, η οποία θα ανταποκρίνεται στις νέες προκλήσεις, όπως είναι η ένταξη και ενσωμάτωση παιδιών με αναπηρία στον κοινωνικό ιστό, η πολυπολιτισμικότητα και οι νέες τεχνολογίες.

Η κ. Ανθούση είπε τέλος πως η εκδήλωση, πήρε ιδιαίτερα συγκινησιακό χαρακτήρα, αφού τελεστηκαν και τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλάκας για τη μετονομασία του κτιρίου σε «Γεωργία Πολυβίου», που αποτελεί φόρο τιμής στη σπουδαία γυναίκα, την Γεωργία Πολυβίου, η οποία ως Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου «Αλκυονίδες» είχε αφοσιώσει τη ζωή της στην καλυτέρευση της ζωής των δυσπραγούντων συμπολιτών μας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top