Πάει Βατικανό ΠτΔ - Θα συναντηθεί με Πάπα Φραγκίσκο και Καρδινάλιο Παρολίν

Πάει Βατικανό  ΠτΔ - Θα συναντηθεί με Πάπα Φραγκίσκο και Καρδινάλιο Παρολίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βατικανό από τις 23 μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

Με το πέρας της τελετής επίσημης υποδοχής στην Αγία Έδρα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο, ενώ κατά τη διαρκεια της επίσκεψης του θα συναντηθεί επίσης με τον Πρωθυπουργό του Βατικανού Καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν και τον Υπουργό Εξωτερικών Αρχιεπίσκοπο Πολ Γκάλαχερ. Ο Προεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις προσπάθειες του για επανέναρξη των συνομιλιών και την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ατζέντα περιλαμβάνει, επίσης, θέματα όπως είναι το μεταναστευτικό, η κλιματική αλλαγή, οι περιφερειακές εξελίξεις ενώ θα ανταλλαγούν απόψεις και για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα μεταφερει εκ νέου τις ευχαριστίες του προς τον Πάπα Φραγκίσκο για την εγκαθίδρυση νουντσιατούρα της Αγίας Έδρας με έδρα τη Λευκωσία.

Η Κυπριακή Δημοκρατία και η Αγία Έδρα διατηρούν εξαιρετικές διμερείς σχέσεις και έχουν ισχυρούς δεσμούς φιλίας και ιστορίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου

Παρά τις δυσκολίες και την αδιάλλακτη τουρκική στάση, παραμένουμε προσηλωμένοι και θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν στη μεγάλη προσπάθεια για επανένωση της Κύπρου, δήλωσε το Σάββατο, ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Your Europe, Your Future: A dialogue with Youth», με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αριστείας CYENS.

BEST OF TOTHEMAONLINE