ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διέψευσε τον Μαυρογιάννη ο Χριστοδουλίδης για το διδακτορικό - Ιδού η βεβαίωση

Διέψευσε τον Μαυρογιάννη ο Χριστοδουλίδης για το διδακτορικό - Ιδού η βεβαίωση

Προς το τέλος ανέβηκε κάπως το θερμόμετρο στο ντιμπέιτ του Sigma το βράδυ της Δευτέρας, με φιλοξενούμενους τους ανεξάρτητους υποψήφιους για την προεδρία, Ανδρέα Μαυρογιάννη, Νίκο Χριστοδουλίδη, Κωνσταντίνο Χριστοφίδη και Γιώργο Κολοκασίδη. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης έμεινε εκτεθειμένος όταν ήγειρε θέμα για το διδακτορικό του Νίκου Χριστοδουλίδη, αναπαράγοντας τον ψίθυρο που κυκλοφορεί το τελευταίο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης αντέδρασε αμέσως και έδωσε στον δημοσιογράφο Γιάννη Καρεκλά τη βεβαίωση του Πανεπιστημίου Αθηνών για την επιτυχή εξασφάλιση του τίτλου του διδάκτορα. Ο δημοσιογράφος ανέγνωσε τη βεβαίωση, γεγονός που έφερε σε δύσκολη θέση τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, ο οποίος απάντησε ότι…δεν ήταν αυτό που εννοούσε. Η βεβαίωση, την οποία εξασφάλισε το themaonline, αναφέρει ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης την 25η Φεβρουαρίου 2003 με τίτλο διδακτορικής διατριβής «οι εσωτερικές μεταβλητές και η διαμόρφωση της εξωτερικής πολιτικής, η κυπριακή εμπειρία 1977-1990».

Πέραν του διδακτορικού ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είχε αναφερθεί στην ομιλία-εξαγγελία του Νίκου Χριστοδουλίδη και στο θέμα των fake accounts, ζήτημα το οποίο ήγειρε και ο υποψήφιος Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος επέκρινε τον τέως υπουργό για το κυπριακό, τη διαφθορά και άλλα ζητήματα. Επανέλαβε δε τη θέση του για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ, θέση την οποία ο Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι δεν ασπάζεται για πολιτικούς λόγους και όχι για ιδεολογικούς λόγους.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Μαυρογιάννης επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η συζήτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ γίνεται περί όνου σκιάς.

Ο Γιώργος Κολοκασίδης ανέφερε ότι διαφωνεί με τη λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και επέκρινε τις ηγεσίες ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ που στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Ο τελευταίος ερωτήθηκε για τις θέσεις του στο Κυπριακό και πως αυτές είναι συμβατές με τις θέσεις των κομμάτων που τον στηρίζουν. Ανέφερε ότι η ΔΔΟ έγινε δεκτή και από τον Τάσσο Παπαδόπουλο, ενώ επίσης, όπως είπε, όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι της Δημοκρατίας είχαν συνεργαστεί και με διάφορα κόμματα, παρά τις διαφορετικές θέσεις σε ζητήματα πολιτικής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πέρασαν χειροπέδες σε δεσμοφύλακα: Τον έπιασαν με τις πιτζάμες του ενώ έφερε κουκούλα και γάντια

Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι: Οι προορισμοί που επέλεξαν για ταξίδι το Πάσχα - Τι ισχύει με τις τιμές

Τραυματισμός 29χρονου: Καταζητείται ο 33χρονος συγκάτοικος του - Τον μαχαίρωσε έπειτα από λογομαχία

Πασχαλινό τραπέζι: «Καίει» το κρέας τις τσέπες των καταναλωτών – Πιο φθηνά από πέρσι τα αυγά και τα λαχανικά – Δείτε πίνακες

Δίκη για το Μάτι: Φυλάκιση από 111 έως 3 έτη στους 6 ενόχους - Εξαγοράσιμη η ποινή, αφέθηκαν ελεύθεροι

Εκλογές 2024: Αυτή είναι η κοινότητα με τους λιγότερους εκλογείς



Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Απόπειρα φόνου: Ανάμεσα στους συλληφθέντες φυσικοί δράστες - Καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο - Τεκμήρια θα ρίξουν φως στην υπόθεση

Υπό κράτηση βρίσκονται από χθες Κυριακή επτά πρόσωπα για τα οποία υπάρχει μαρτυρία για την ενδεχόμενη εμπλοκή τους στην απόπειρα φόνου κατά 34χρονου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top