ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μετακομίζουν στα ορεινά οι Κύπριοι - Αναβαθμίζονται οι κοινότητες με έργα εκατομμυρίων ευρώ

Μετακομίζουν στα ορεινά οι Κύπριοι - Αναβαθμίζονται οι κοινότητες με έργα εκατομμυρίων ευρώ

Το στεγαστικό σχέδιο αναζωογόνησης ορεινών και ακριτικών περιοχών έκανε τη δουλειά του αφού αρκετά ζευγάρια δημιουργούν την οικογένειά τους στα ορεινά.

Για παράδειγμα, στη Λάνεια ο πληθυσμός τα τελευταία χρόνια έχει διπλασιαστεί όπως και τα παιδιά στο νηπιαγωγείο Μονιάτη. Μάλιστα στην προδημοτική, από 25 παιδάκια, φέτος έφτασαν τα 43 με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν δύο ξεχωριστά τμήματα.

Έργα αναβαθμίζουν τα ορεινά

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Επίτροπος Ορεινών Περιοχών Κώστας Χαμπιαούρης, ανέφερε πως παρόλες τις επιπτώσεις της πανδημίας και την ακρίβεια που απορρέει από τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Εθνική Στρατηγική Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων προχωράει κανονικά.

Συγκεκριμένα:

  • Προκηρύχθηκε ο αστυνομικός σταθμός Λάνειας ύψους 550 χιλιάδων ευρώ
  • Προχωρεί η προκήρυξη των πυροσβεστικών σταθμών στην Πάχνα και τον Πεδουλά
  • Αναμένεται σύντομα η κατάθεση αίτησης στην επαρχιακή διοίκηση για άδεια οικοδομής του βρεφοκομικού σταθμού στην Τριμίκλινη
  • Αναμένεται η πολεοδομική άδεια της λαϊκής αγοράς στον Καρβουνά
  • Παραδόθηκε το κτίριο της φυματιολογικής-πνευμονολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Τροόδους στην Κυπερούντα και σε συνεννόηση με τον ΟΚΥπΥ προχωρούν οι διαδικασίες για τη στελέχωση του
  • Προκηρύχθηκε διαγωνισμός πριν από μία εβδομάδα για την κατασκευή του βιολογικού σταθμού Αγίου Ιωάννη στην Πιτσιλιά κόστους 760 χιλ. ευρώ.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top