Στη φυλακή 40χρονος και 48χρονος - Βρίσκονταν στο τιμόνι βάρκας με μετανάστες ανοιχτά της Αμμοχώστου

Στη φυλακή 40χρονος και 48χρονος - Βρίσκονταν στο τιμόνι βάρκας με μετανάστες ανοιχτά της Αμμοχώστου

Ποινές φυλάκισης σε δύο άντρες ηλικίας 40 και 48 ετών, επέβαλε σήμερα Παρασκευή το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, αφού τους έκρινε ένοχους μετά από εκδίκαση υπόθεσης υποβοήθησης της εισόδου υπηκόων τρίτης χώρας στο έδαφος της Δημοκρατίας και άλλων αδικημάτων.

Η υπόθεση αφορούσε στη μεταφορά με θαλάσσιο σκάφος που χειρίζονταν οι 40χρονος και 48χρονος, επτά άλλων προσώπων, υπηκόων τρίτης χώρας, στη θαλάσσια περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, στις 09 Σεπτεμβρίου.

Με την άφιξη του θαλάσσιου σκάφους στα ανοιχτά της Αμμοχώστου, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν εξετάσεις, από τις οποίες προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 40χρονου και του 48χρονου. Οι δύο τους συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα, ενώ με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων από το ΤΑΕ Αμμοχώστου, στις 16 Σεπτεμβρίου, η Αστυνομία προχώρησε στην καταχώρηση της υπόθεσης για άμεση εκδίκαση από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου.

Αφού το Δικαστήριο έκρινε ένοχους του δύο κατηγορούμενους για τα υπό εκδίκαση αδικήματα, επέβαλε στον 40χρονο, ποινή φυλάκισης διάρκειας τριών μηνών και στον 48χρονο ποινή φυλάκισης διάρκειας δύο μηνών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

VIDEO - ΠτΔ για Ανεξαρτησία: Μοναδικός στόχος και επιδίωξη η επανένωση - Ευθύνες στον Ερντογάν για ανυπαρξία προόδου

Για εμάς μοναδικός στόχος και επιδίωξη είναι η επανένωση επανένωση μέσω μιας λύσης που θα μετεξελίξει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ένα σύγχρονο κράτος, κυρίαρχο σε όλη του την επικράτεια, χωρίς κατοχικό στρατό και χωρίς εγγυητές με επεμβατικά δικαιώματα, στο οποίο όλοι οι νόμιμοι πολίτες του θα έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα όπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε τηλεοπτικό του μήνυμα για την επέτειο της Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.