ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λάρνακα: Εντοπίστηκε μικρός αριθμός ενήλικων κουνουπιών του είδους Aedes aegypti

Λάρνακα: Εντοπίστηκε μικρός αριθμός ενήλικων κουνουπιών του είδους Aedes aegypti

Μικρός αριθμός ενήλικων κουνουπιών του είδους Aedes aegypti εντοπίστηκε στη Λάρνακα και θα πραγματοποιηθούν κατ’ οίκον επισκέψεις με στόχο, μεταξύ άλλων, την ενημέρωση του κοινού.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «μετά από ενημέρωση που είχε σήμερα Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου από το Υπουργείο Υγείας, βρέθηκε στην πόλη της Λάρνακας μικρός αριθμός ενήλικων κουνουπιών του είδους Aedes aegypti».

Προστίθεται ότι «μετά την ενημέρωση πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα Γραφεία του Δήμου Λάρνακας στην παρουσία του Δημάρχου Ανδρέα Βύρα, του Αναπληρωτή Προϊστάμενου Υγειονομικών Υπηρεσιών, των επικεφαλής της Ερευνητικής Ομάδας του ΤΕΠΑΚ, λειτουργών της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Λάρνακας, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για περιορισμό του προβλήματος».

Ο Δήμος «καλεί το κοινό όπως συνεργαστεί με τους αρμόδιους φορείς καθώς θα πραγματοποιηθούν και κατ’ οίκον επισκέψεις για έλεγχο ύπαρξης στάσιμων νερών και διανομή ενημερωτικού υλικού».

Ακόμα οι δημότες «καλούνται, λόγω και των πρόσφατων βροχοπτώσεων, να αδειάζουν οποιαδήποτε δοχεία, κουτιά, ανθοδοχεία και άλλα αντικείμενα που μπορούν να κατακρατήσουν νερό ώστε να εμποδιστεί η εκκόλαψη και εξάπλωση του συγκεκριμένου είδους κουνουπιού».

Πηγή: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Σε συναγερμό οι Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα

Σε συναγερμό οι Αρχές - Άγνωστος άνοιξε πυρ κατά καφενείου στη Λάρνακα

Ρίψη πυροβολισμών σημειώθηκε γύρω στις 21:20 το βράδυ της Δευτέρας (27/5) στη Λάρνακα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top