Σε συναγερμό οι Αρχές για το κουνούπι «Τίγρης» στη Λεμεσό – Εντοπίστηκε στην περιοχή της Μέσα Γειτονιάς

Σε συναγερμό οι Αρχές για το κουνούπι «Τίγρης» στη Λεμεσό – Εντοπίστηκε στην περιοχή της Μέσα Γειτονιάς

Συναντήσεις εντός της ημέρας, αναμένεται να έχουν μέλη της Υγειονομικής Υπηρεσίας, τόσο με τον Δήμαρχο Λεμεσού, κ. Νίκο Νικολαΐδη, όσο και με τον Δήμαρχο της Μέσα Γειτονιάς, κ. Δώρο Αντωνίου, με στόχο τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση των μολυσματικών κουνουπιών που έθεσαν σε συναγερμό τις αρμόδιες αρχές μετά τον εντοπισμό τους στην επαρχία Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο», στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών, κ. Ηρόδοτος Ηροδότου, ανέφερε ότι, «πρόκειται για το κουνούπι «Τίγρης», συγγενικό είδος αυτού που εντοπίστηκε στη Λάρνακα προ ημερών», ενώ παράλληλα επισήμανε πως, «το συγκεκριμένο είδος κουνουπιών, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο».

Όπως δήλωσε ο κ. Ηροδότου, «το κουνούπι εντοπίστηκε στις περιοχές του αστυνομικού σταθμού και της Μέσα Γειτονιάς».

Αναφερόμενος για το σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ο κ. Ηροδότου είπε ότι, θα αποφασιστεί σήμερα από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, μετά το πέρας της συνάντησης που θα έχουν με τους Δημάρχους και θα γίνει σε συνεργασία με λειτουργούς του ΤΕΠΑΚ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Προεδρικό η ηγεσία της AIPAC: Τι συζητήθηκε για ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακό

Στο Προεδρικό η ηγεσία της AIPAC: Τι συζητήθηκε για ΗΠΑ, Ισραήλ και Κυπριακό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία της οργάνωσης AIPAC. Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, καθώς και η συνεργασία ανάμεσα σε Κύπρο, Ισραήλ και ΗΠΑ, ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με την ηγεσία της οργάνωσης AIPAC, σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE