Σε συναγερμό οι Αρχές για το κουνούπι «Τίγρης» στη Λεμεσό – Εντοπίστηκε στην περιοχή της Μέσα Γειτονιάς

Σε συναγερμό οι Αρχές για το κουνούπι «Τίγρης» στη Λεμεσό – Εντοπίστηκε στην περιοχή της Μέσα Γειτονιάς

Συναντήσεις εντός της ημέρας, αναμένεται να έχουν μέλη της Υγειονομικής Υπηρεσίας, τόσο με τον Δήμαρχο Λεμεσού, κ. Νίκο Νικολαΐδη, όσο και με τον Δήμαρχο της Μέσα Γειτονιάς, κ. Δώρο Αντωνίου, με στόχο τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση των μολυσματικών κουνουπιών που έθεσαν σε συναγερμό τις αρμόδιες αρχές μετά τον εντοπισμό τους στην επαρχία Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο», στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος των Υγειονομικών Υπηρεσιών, κ. Ηρόδοτος Ηροδότου, ανέφερε ότι, «πρόκειται για το κουνούπι «Τίγρης», συγγενικό είδος αυτού που εντοπίστηκε στη Λάρνακα προ ημερών», ενώ παράλληλα επισήμανε πως, «το συγκεκριμένο είδος κουνουπιών, εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο».

Όπως δήλωσε ο κ. Ηροδότου, «το κουνούπι εντοπίστηκε στις περιοχές του αστυνομικού σταθμού και της Μέσα Γειτονιάς».

Αναφερόμενος για το σχέδιο δράσης για την καταπολέμηση των κουνουπιών, ο κ. Ηροδότου είπε ότι, θα αποφασιστεί σήμερα από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες, μετά το πέρας της συνάντησης που θα έχουν με τους Δημάρχους και θα γίνει σε συνεργασία με λειτουργούς του ΤΕΠΑΚ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οδηγίες Φυτιρή: Η Μενόγεια γίνεται προσωρινό κρατητήριο – Σε λειτουργία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου

Οδηγίες Φυτιρή: Η Μενόγεια γίνεται προσωρινό κρατητήριο – Σε λειτουργία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα υπό τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Κώστα Φυτιρή ο οποίος έδωσε οδηγίες οι εγκαταστάσεις του Κέντρου Μενόγειας να τεθούν σε λειτουργία ως κρατητήρια προσωρινής κράτησης μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, με στόχο την αποσυμφόρηση των αστυνομικών κρατητηρίων και βελτίωση των συνθηκών κράτησης, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του αρμόδιου Υπουργείου.

BEST OF TOTHEMAONLINE