LIKE ONLINE

Ιταλία: Νεκροταφείο καταρρέει και τα φέρετρα κρέμονται στο κενό - Bίντεο

Ιταλία: Νεκροταφείο καταρρέει και τα φέρετρα κρέμονται στο κενό  - Bίντεο

Η νέα κατάρρευση της τσιμεντένιας και μαρμάρινης πρόσοψης του ιστορικού νεκροταφείου στην Νάπολη είχε ως αποτέλεσμα αρκετά φέρετρα να μείνουν αιωρούμενα και ορισμένα πτώματα να είναι ορατά.

Αυτό μετέδωσαν ιταλικά μέσα ενημέρωσης, με τις αρχές να αποδίδουν την ζημια στις πρόσφτες βρoχές και τους κατοίκους να καταγγέλουν ως υπαίτιες εργασίες για το μετρό που γίνονται στην περιοχή.

Μετά το περιστατικό της Δευτέρας, όλη η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ συναγερμος σήμανε σε πυροσβεστική, τοπική αστυνομία και δημοτικές υπηρεσίες.

Τουλάχιστον δώδεκα φέρετρα κρέμονταν κυριολεκτικά στον αέρα μετά την κατάρρευση ενός τετραώροφου κτιρίου που περιέχει τάφους και οστεοφυλάκια στο Ποτζορεάλε, το παλαιότερο νεκροταφείο της Νάπολης.

Οι Αρχές αναγκάστηκαν να το κλείσουν, καθώς ξεκίνησε έρευνα για την κατάρρευση του μαρμάρινου κτιρίου, ονόματι «Ανάσταση», στην περιοχή Πόρτα Μπαλεστριέρι του κοιμητηρίου.

Την ώρα της κατάρρευσης, ευτυχώς, δεν βρίσκονταν εκεί επισκέπτες, αναφέρει δημοσίευμα του Guardian. «Της κατάρρευσης προηγήθηκε ένας κρότος και σηκώθηκε πυκνό σύννεφο σκόνης», δήλωσε ο Vincenzo Santagada, δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος των νεκροταφείων της πόλης και προσέθεσε ότι «ως διοίκηση, φροντίζουμε για όλα τα απαραίτητα».Εν τω μεταξύ, από τον Ιανουάριο, μια άλλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, που αφορά επίσης το γκρέμισμα κτιρίου στο νεκροταφείο. Εκείνη τη φορά καταστράφηκαν 300 τάφοι. Οι οικογένειες των νεκρών είναι σε έξαλλη κατάσταση.

Ο Maurizio Boddi, του οποίου η σύζυγος, οι γονείς και τα πεθερικά είναι θαμμένα σε αυτό το κτίριο, είπε στην ιταλική εφημερίδα Dire: «Εγώ ήμουν τυχερός γιατί τα δικά μας φέρετρα ήταν πιο βαθιά και δεν έπεσαν έξω». Πολιτικοί και πολλοί κάτοικοι που μένουν στην περιοχή λένε ότι τα νεκροταφεία της Νάπολης δεν φροντίζονται εδώ και χρόνια. «Υπήρξε μια νέα κατάρρευση στο νεκροταφείο Ποτζοράλε», έγραψε στο Facebook ο Francesco Emilio Borelli, περιφερειακός σύμβουλος του κόμματος Europa Verde (Πράσινη Ευρώπη). «Πρόκειται για μια απαράδεκτη κατάσταση». Τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, 200 φέρετρα έπεσαν στη θάλασσα στα ανοιχτά της παραλιακής πόλης Καμόλι της Λιγουρίας, στη βόρεια Ιταλία, μετά την κατάρρευση τμημάτων ενός νεκροταφείου από κατολίσθηση, η οποία επίσης κατέστρεψε δύο παρεκκλήσια.

 

Πηγή: euronews

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top