ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurostat: Κάτω από μέσο όρο ΕΕ οι διαδικτυακές αγορές στην Κύπρο, πάνω για τραπεζικές συναλλαγές και ΜΚΔ

Eurostat: Κάτω από μέσο όρο ΕΕ οι διαδικτυακές αγορές στην Κύπρο, πάνω για τραπεζικές συναλλαγές και ΜΚΔ

Το 54% των πολιτών στην Κύπρο και το 67% των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση μεταξύ 16 και 74 ετών αξιοποίησαν το διαδίκτυο για σκοπούς αγοράς αγαθών ή υπηρεσιών τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το 2021 η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 65% στην Κύπρο και το 58% στην ΕΕ χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για σκοπούς τραπεζικών συναλλαγών τους τρεις μήνες πριν την διεξαγωγή της έρευνας, ενώ το 79% στην Κύπρο και το 57% στην ΕΕ δήλωσαν πως μπήκαν το διαδίκτυο για να χρησιμοποιήσουν μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους τελευταίους τρεις μήνες.

Όσον αφορά τη χρήση του διαδικτύου για αγορές αγαθών ή υπηρεσιών, το υψηλότερο ποσοστό (93%) καταγράφηκε σε τρεις περιφέρειες (σε επίπεδο NUTS 2) των Κάτω Χωρών, τη Ντρέντε, την Ουτρέχτη και τη Ζηλανδία.

Γενικότερα καταγράφηκαν αυξημένα ποσοστά χρήσης υπηρεσιών ηλεκτρονικού εμπορίου σε όλες τις επαρχίες των Κάτω Χωρών με εξαίρεση τη Λιμβουργία, σε όλες τις περιφέρειες της Δανίας, όλες τις περιφέρειες της Σουηδίας εκτός από δύο, δύο από τις τρεις περιφέρειες της Ιρλανδίας και την Κορσική στη Γαλλία.

Τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης του διαδικτύου για αγορά αγαθών ή υπηρεσιών καταγράφηκαν στη βόρειο-κεντρική και νοτιοανατολική περιφέρεια της Βουλγαρίας (26% και 27% αντίστοιχα).

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το 65% στην Κύπρο και το 58% στην ΕΕ χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για σκοπούς τραπεζικών συναλλαγών τους τρεις μήνες πριν την έρευνα.

Σε επίπεδο περιφερειών της ΕΕ, το ποσοστό ξεπέρασε το 90% σε όλες τις περιφέρειες της Δανίας και της Φινλανδίας (για τις οποίες υπήρχαν στοιχεία), και σε οκτώ από τις 12 περιφέρειες των Κάτω Χωρών. Το υψηλότερο ποσοστό (96%) καταγράφηκε στην περιφέρεια της πρωτεύουσας Ελσίνκι της Φινλανδίας.

Σε όλες τις περιφέρειες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας (με εξαίρεση τις περιφέρειες όπου βρίσκονται οι πρωτεύουσας Σόφια και Βουκουρέστι), καθώς και στην περιφέρεια της Κεντρικής Ελλάδας το ποσοστό βρισκόταν κάτω από το 25%.

Τέλος, το 79% στην Κύπρο και το 57% στην ΕΕ δήλωσαν πως χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για να χρησιμοποιήσουν μέσα κοινωνικής δικτύωσης (για παράδειγμα Facebook, Instagram, TikTok ή Twitter) τρεις μήνες πριν την διεξαγωγή της έρευνας.

Σημειώνεται πως το ποσοστό για τα άτομα 16 έως 29 ετών βρισκόταν στο 83% και ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερο από αυτό για την ηλικιακή ομάδα 65 έως 74 ετών (23%).

Το 2021, σε 19 περιφέρειες NUTS 2 το ποσοστό των ατόμων μεταξύ 16 έως 74 χρησιμοποιούσαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρισκόταν πάνω από το 75%.

Σύμφωνα με τη Eurostat, και οι 21 περιφέρειες στις οποίες καταγράφηκε κάτω από 45% χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονταν στη Γερμανία και τη Γαλλία., με αρκετές από αυτές να θεωρούνται αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές.

Η συμμετοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ιδιαίτερα χαμηλή στις περιοχές Θουριγγία, Βρανδεμβούργο, Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία και Σαξονία - Άνχαλτ της ανατολικής Γερμανίας (όπου βρισκόταν μεταξύ 34% και 37%), καθώς και στις απομακρυσμένες Γαλλικές περιφέρειες της Ρεϋνιόν στον Ινδικό Ωκεανό (35%) και της Γουαδελούπης στην Καραϊβική (36%).

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

ΟΗΕ: Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο

Δεν έχει προγραμματιστεί ταξίδι της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα για το Κυπριακό Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ στην Κύπρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του ΓΓ, Φαρχάν Χακ κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης Τύπου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ενώ στις 19 Ιουνίου είχε αναφερθεί σε προσεχές ταξίδι της κ. Ολγκίν.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top