ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Αγίας Έδρας - Δείτε φωτογραφίες

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έλαβε την ανώτατη τιμητική διάκριση της Αγίας Έδρας - Δείτε φωτογραφίες

Ο Πάπας Φραγκίσκος Α’ απένειμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη το Περιδέραιο του Τάγματος του Πάπα Πίου Θ’ (9ου) που αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση της Αγίας Έδρας.

Σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα απόψε, στο πλαίσιο επίσημου δείπνου που παραχώρησε ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αγία Έδρα κ. Γιώργος Πουλλίδης, ο Πρωθυπουργός της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν απένειμε εκ μέρους του Πάπα Φραγκίσκου, το Περιδέραιο του Τάγματος του Πάπα Πίου Θ’ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην παρουσία ανώτατων στελεχών του Βατικανού.

Απονέμοντας το παράσημο, ο Πρωθυπουργός της Αγίας Έδρας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «η Κύπρος αποτελεί ένα μαργαριτάρι μεγάλης αξίας στην καρδιά της Μεσογείου, όπως τη χαρακτήρισε ο Πάπας Φραγκίσκος».

Πρόσθεσε ότι η ανώτατη αυτή τιμητική διάκριση απονέμεται εις αναγνώριση αξιοθαύμαστων πράξεων σε διάφορους τομείς, περιλαμβανομένων πράξεων που επιδεικνύουν θάρρος στην προώθηση της ειρήνης και της δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων αρετών και του κοινού καλού.

Επεσήμανε ότι το Περιδέραιο του Τάγματος του Πάπα Πίου Θ’ απονέμεται στον Πρόεδρο από τον Πάπα Φραγκίσκο εις αναγνώριση της ευγνωμοσύνης για τη στενή σχέση του Προέδρου με ο Βατικανό, αλλά και για τον σεβασμό του προς τον Ποντίφικα και την Αγία Έδρα που επιδείχθηκε κατά τη διάρκεια των δύο θητειών του ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και με ξεχωριστό τρόπο κατά τη διάρκεια της Παπικής επίσκεψης στην Κύπρο τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Θα ήθελα να προσθέσω ως επιβεβαίωση της κοινής μας καλής βούλησης ότι πέρυσι η Αγία Έδρα διόρισε τον πρώτο της Επιτετραμμένο στη Λευκωσία. Για άλλη μια φορά εκφράζω εκτίμηση για τη γενναιοδωρία της Κυπριακής Κυβέρνησης να προσφέρει τη γη για την Αποστολική νουντσιατούρα.

Σας ευχαριστούμε για την πραγματοποίηση της δεύτερης επίσκεψης σας στο Βατικανό και για την εγκάρδια και καρποφόρα συζήτηση που είχαμε σήμερα το πρωί».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, μεταξύ άλλων, ότι «αποτελεί μεγάλη τιμή για την Κυπριακή Δημοκρατία, τον κυπριακό λαό και του ιδίου προσωπικά η απονομή του Μέγα Περιδέραιου του Τάγματος του Πάπα Πίου Θ’.

Οι λέξεις ‘Αρετή και Αξία’ που αναγράφονται στο κέντρο αυτού του διακεκριμένου παρασήμου είναι πράγματι οι καθοδηγητικές αρχές για όλους εμάς που έχουμε ευθύνη να ηγηθούμε των χωρών και των λαών μας.

Σε καιρούς γεμάτους προκλήσεις που ταλανίζουν την ανθρωπότητα, ο Άγιος Πατέρας, εσείς και η Αγία Έδρα συνεχίζετε να στέλνετε μηνύματα έμπνευσης, κουράγιου και ελπίδας με κύριο στόχο την ειρηνική συνύπαρξη όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από τη διαφορετικότητα τους, τη φυλή, τη θρησκεία ή το φύλο τους.

Αυτά είναι τα μηνύματα που καθοδηγούν και τις προσπάθειες μας για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό. Για να επικρατήσει ειρήνη ανάμεσα σε όλους τους Κυπρίους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους και τους αδελφούς μας των θρησκευτικών ομάδων των Μαρωνιτών, των Λατίνων και των Αρμενίων στο νησί, ώστε η Κύπρος να καταστεί ένα μοντέλο κράτους ειρηνικής συνύπαρξης και συνδημιουργίας.

Ένα πραγματικά κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος όπου οι δημοκρατικοί θεσμοί, τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι αρχές και οι αξίες των ευρωπαϊκών ιδεωδών και των Ηνωμένων Εθνών εφαρμόζονται και τυγχάνουν σεβασμού».

Αναφερόμενος στην τιμητική διάκριση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι «αποτελεί ένα ακόμα ορόσημο στη συνεχιζόμενη ενίσχυση και εμβάθυνση των διμερών μας σχέσεων και στην αμοιβαίως επωφελή μας συνεργασία».       

  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουνLIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top