ΠΟΛΙΤΙΚΗ

DEBATE... Τα παραλειπόμενα: Παράπονο Αβέρωφ κατά Προέδρου και ο…ελέφαντας στο δωμάτιο

DEBATE... Τα παραλειπόμενα: Παράπονο Αβέρωφ κατά Προέδρου και ο…ελέφαντας στο δωμάτιο

H προτροπή Αβέρωφ Νεοφύτου προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαλύσει τις σκιές ότι στηρίζει τον Νίκο Χριστοδουλίδη ξεχώρισε στην τηλεμαχία του Sigma το βράδυ της Δευτέρας, ανάμεσα στον υποψήφιο του ΔΗΣΥ, τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ, Χρίστο Χρίστου.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Καρεκλάς κάλεσε τον Αβέρωφ Νεοφύτου να απαντήσει ευθέως εάν αισθάνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσκάπτει την υποψηφιότητά του. Ο Γιάννης Καρεκλάς μάλιστα, ζήτησε από τον Αβέρωφ Νεοφύτου να επιβεβαιώσει κατά πόσον αληθεύουν οι πληροφορίες ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου την Πέμπτη, είπε ότι το πρόβλημα στην υποψηφιότητά του είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Του αποδίδεται μάλιστα η φράση «ο ελέφαντας στο δωμάτιο είναι ο Νίκος Αναστασιάδης», όπως γράφτηκε σχετικά.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δεν το διέψευσε, ανοίγοντας ουσιαστικά μέτωπο με τον Πρόεδρο στην προεκλογική κούρσα. Είπε ακριβώς στον Γιάννη Καρεκλά: «Είτε αρέσω είτε δεν αρέσω είμαι ειλικρινής, δημιουργήθηκαν σκιές, και οι σκιές δημιουργήθηκαν από δημόσιες δηλώσεις. Αυτός που έχει ευθύνη να τις ξεκαθαρίσει δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» ανέφερε. «Ενώπιον των όσων ανέφερα για τον ενδιάμεσο χώρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει την ιστορική ευθύνη και για την υστεροφημία του, την παράταξη και τον τόπο του. «Κανείς δεν είναι εδώ που είναι χωρίς τον ΔΗΣΥ, τον ανιδιοτελή κόσμο του ΔΗΣΥ», τόνισε. Kαι συνέχισε: «Για μένα δεν μπορεί ένας να συνεχίσει να είναι συνεργάτης μου, όταν είναι υποψήφιος ενός ενδιάμεσου χώρου που από το 1976 προσπαθεί να αλώσει τον ΔΗΣΥ, και προσφέρεται να χτυπήσει την αξιοπρέπεια του συναγερμικού κόσμου με αυτούς που… δεν ειναι εμένα που εβριζαν ως τον Προεδρο με την πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση, και δεν είναι εμένα που έλεγαν ως Πρόεδρο ότι μαζί με την Κυβέρνησή του, έβριζαν ότι έφεραν το κυπριακό στη χειρότερη μορφή από της ύπαρξής του», κατέληξε.

Δυσφορία

Το παράπονο Αβέρωφ Νεοφύτου συντηρεί τη δυσφορία που εκφράζει περισσότερο κατ’ ιδίαν, για τη στάση που τηρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος ναι μεν έχει στηρίξει πολλές φορές δημοσίως την υποψηφιότητα του προέδρου του ΔΗΣΥ, αλλά την ίδια ώρα, αφήνει να αιωρείται η σκιά ότι μέλη της οικογένειάς του, συνεργάτες του, ακόμη και ο ίδιος, εργάζονται υπέρ της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη. Τελευταίο επεισόδιο σε αυτό το ενδοσυναγερμικό σήριαλ ήταν η πρόσφατη αναφορά του Προέδρου, στην εκδήλωση του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, ότι ο επόμενος Πρόεδρος θα είναι ένας εκ των τριών συνεργατών του, δήλωση η οποία χαρακτηρίστηκε από τον Αβέρωφ Νεοφύτου ως κτύπημα κάτω από τη μέση. Ως γνωστόν ο Πρόεδρος επανήλθε με διευκρινιστική δήλωση στο ΚΥΠΕ, ότι σαφέστατα στηρίζει την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου και ότι η συγκεκριμένη αναφορά ήταν ένας αστεϊσμός και τίποτα περισσότερο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο Tik Τοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top