ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενοχλημένος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης- Πυροσβεστικές κινήσεις στον ΔΗΣΥ για κλείσιμο του μετώπου

Ενοχλημένος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης- Πυροσβεστικές κινήσεις στον ΔΗΣΥ για κλείσιμο του μετώπου

Αχρείαστη και επιζήμια θεωρούν στον ΔΗΣΥ τη δημιουργία κλίματος αντιπαράθεσης με τον Νίκο Αναστασιάδη για το κατά πόσον θα μπορούσε να εργαστεί εντονότερα υπέρ της υποψηφιότητας Αβέρωφ Νεοφύτου, ώστε να διαλύσει τις σκιές περί έμμεσης στήριξης ή έστω ανοχής της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Aξιωματούχοι της Πινδάρου συμφωνούν ότι το τελευταίο που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η παράταξη είναι η πυροδότηση περαιτέρω εσωστρέφειας, η οποία θα αποδειχθεί καταστροφική. Θεωρούν επίσης ότι το παράπονο που διατύπωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου στην τηλεμαχία του Sigma για τις σκιές περί στήριξης της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη από τον Πρόεδρο, τροφοδοτεί μια συζήτηση που προκαλεί τεράστια ζημιά στην παράταξη. Επί της ουσίας θεωρούν ότι εγκλωβίζει στο κόμμα σε μια πολύ δύσκολη συνθήκη. Κι αυτό γιατί η όποια αντίδραση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κάθε άλλο παρά θα κλείσει οριστικά ένα θέμα το οποίο συντηρείται εδώ και καιρό. Οπως πληροφορείται το themaonline, στην καλύτερη περίπτωση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επαναλάβει το προφανές, δηλαδή ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος, όπως έπραξε μέχρι τώρα, σε ανάλογες περιπτώσεις. Από εκεί και πέρα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες τόσο από την Πινδάρου, όσο και από το Προεδρικό, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναμένεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα λειτουργήσει με το καπέλο του πρώην ηγέτη του ΔΗΣΥ, αγνοώντας την θεσμική του ιδιότητα, και να καταφερθεί είτε εναντίον του Νίκου Χριστοδουλίδη είτε εναντίον οποιουδήποτε άλλου υποψήφιου.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο κατά τη χθεσινή μέρα παρατηρήθηκαν κινήσεις εκτόνωσης της κρίσης, τουλάχιστον σε δημόσιο επίπεδο, από τον αναπληρωτή πρόεδρο Χάρη Γεωργιάδη και άλλα στελέχη του ΔΗΣΥ που έσπευσαν να ρίξουν στα μαλακά το θέμα, προτού πάρει διαστάσεις ανοικτής ρήξης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο εσωτερικό του κόμματος στελέχη της παράταξης υποστηρίζουν επίσης ότι πέραν της ζημιάς που προκαλεί το θέμα σε επίπεδο δημόσιας εικόνας, υπάρχει ο κίνδυνος να λειτουργήσει αρνητικά στην υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου και να εκληφθεί ως προσπάθεια προληπτικής διαχείρισης ενός μη επιθυμητού εκλογικού αποτελέσματος τον Φεβρουάριο του 2023. Θεωρούν ότι κάτι τέτοιο συνιστά τη χείριστη εξέλιξη σε αυτό το χρονικό κρίσιμο και σημειώνουν ότι θα ήταν πολιτική αυτοκτονία να δοθεί η εντύπωση ότι ο ΔΗΣΥ πορεύεται στις εκλογές σε συνθήκες σύγκρουσης με τον τέως ηγέτη του κόμματος και πρώτο πολίτη του κράτους.

Από πλευράς Προεδρικού δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στα όσα είπε ο Αβέρωφ Νεοφύτου στην τηλεμαχία του Sigma. Ωστόσο, γίνεται αντιληπτή η δυσφορία που προκαλεί η συνεχής ανακίνηση του θέματος, και διατυπώνεται η θέση ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να αποδείξει σε κανέναν ότι δεν είναι «ο ελέφαντας στο δωμάτιο».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top