ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Χριστοδουλίδης για όλα: O «Δούρειος ίππος», οι ανταλλαγές μηνυμάτων και στη μέση το Κυπριακό

Ν. Χριστοδουλίδης για όλα: O «Δούρειος ίππος», οι ανταλλαγές μηνυμάτων και στη μέση το Κυπριακό

Ο Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης παρευρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (26/10) στην εκπομπή του Omega, «Omega Δημοκρατία», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε τόσο στις φήμες περί «Δούρειου ίππου» που τον θέλουν να δημιουργεί σχίσμα στον ΔΗΣΥ, όσο και στις ανταλλαγές μηνυμάτων με πρώην συνεργάτη αλλά και στην επέκταση της περιόδου αναστολής των εκποιήσεων.

«Είμαι ένας υποψήφιος του κυπριακού λαού. Είμαι περήφανος για τα κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητα μου. Κανένας πρόεδρος δεν έχει εκλεγεί χωρίς τη ψήφιση άλλων κομμάτων», είπε συγκεκριμένα.

«Τα κόμματα μίλησαν ξεκάθαρα για υπέρβαση. Η δική μου υποψηφιότητα δεν ήταν υπό την αίρεση υποστήριξης κάποιου κόμματος. Πήγαμε πρώτα στην κοινωνία μιλήσαμε και θέσαμε την υποψηφιότητα μας», πρόσθεσε.

Όσο αφορά τις δηλώσεις του κύριου Φρίξου Κουλέρμου για το ότι ο ΔΗΣΥ κινδυνεύει από ένα δούρειο ίππο, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας τόνισε ότι «δεν θεωρώ ότι απειλείται ο ΔΗΣΥ με οποιoδήποτε σχίσμα. Δεν είμαι δούρειος ίππος και δεν θα σχολιάσω τις προσβλητικές αναφορές από τον κύριο Κουλέρμο. Ο κάθε πολίτης έχει το δικαίωμα να έχει τις δικές του επιλογές και στο τέλος της ημέρας η κοινωνία θα μας κρίνει. Διαφωνώ κάθετα με τέτοιου είδους προσεγγίσεις. Δεν θεωρώ ότι ο ΔΗΣΥ κινδυνεύει με διάσπαση»

Ανταλλαγές μηνυμάτων με πρώην συνεργάτη

«Για μένα έχει κλείσει το θέμα. Τοποθετήθηκα κατ’ επανάληψη και δεν πρόκειται να εμπλακώ σε οποιαδήποτε συζήτηση. Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση μου απλά η απάντηση μπορεί να μην σας ικανοποιεί», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Χριστοδουλίδης.

«Ο κυπριακός λαός θα μας κρίνει. Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε συζήτηση που αφορά ιδιωτικές επικοινωνίες», συμπλήρωσε.

Κυπριακό

Μεταξύ άλλων ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στο Κυπριακό επισημαίνοντας ότι «θεωρούμε ότι το θα λυθεί μεταξύ μας. Δεν είμαστε το κέντρο του κόσμου πρέπει να λάβουμε υπόψη το διεθνές πλαίσιο»

«Κάθε μέρα που περνά τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Υπάρχουν κι άλλοi κίνδυνοι, αφού πέραν της διχοτόμησης, έχουμε και τις εκλογές στη Τουρκία το 2023», συνέχισε.

Ερωτηθείς για το πως κρίνει τη χρήση αεροσκάφους του Σαουδάραβα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως ο ίδιος εάν τελικά ο λαός τον τιμήσει με τη ψήφο του, δεν θα χρησιμοποιεί το ιδιωτικό αεροσκάφος κανενός φίλου του.

Οικονομία

Όσο αφορά την επέκταση της περιόδου αναστολής των εκποιήσεων ο κύριος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι «Δεν θα είναι ιδανική εξέλιξη»

«Γι’ αυτό θα πρέπει να γίνουν όλα όσα πρέπει για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο. Είτε σε σχέση με το σχέδιο ενοικίου έναντι αγοράς, είτε με την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του χρηματοοικονομικού επιτρόπου»

Καταλήγοντας, ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στον κατώτατο μισθό σχολιάζοντας πως είναι κάτι που θεωρεί θετική εξέλιξη.

«Δεν έχω υποσχεθεί σε κανένα, κανένα απολύτως Υπουργείο. Έχω αναφέρει δημόσια ότι θα σχηματιστεί Κυβέρνηση από όλους τους κομματικούς χώρους», είπε καταληκτικά.

Δείτε βίντεο:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή έξω από Σωματείο: Σύλληψη τριών αλλοδαπών προσώπων - Τι συνέβη

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Survivor 2024: Το... πολεμικό κλίμα και ο δεύτερος μονομάχος - Δείτε βίντεο

Τέσσερις συλλήψεις για ναρκωτικά - Βρήκαν σακουλάκια με κάνναβη και άλλες ουσίες στις οικίες τους

Ελένη Φουρέιρα: Καίει καρδιές με το σέξι βίντεο στο Instagram



Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Το εκλογικό πανόραμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: 20 νέοι Δήμοι, 5 ΕΟΑ και 30 Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων

Είκοσι νέοι Δήμοι, πέντε Επαρχιακοί Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης (ΕΟΑ), τριάντα Συμπλέγματα Υπηρεσιών Κοινοτήτων συνθέτουν τη νέα εικόνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κύπρο, που θα πάρει σάρκα και οστά μετά τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, που σηματοδοτούν μια νέα αρχή όσον αφορά στους δήμους και στις κοινότητες της Κύπρου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top