ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκπληξη Υπουργείου Παιδείας από στάση ΠΟΕΔ - Δείχνει να αντιστρατεύεται διεκδικήσεις της

Έκπληξη Υπουργείου Παιδείας από στάση ΠΟΕΔ - Δείχνει να αντιστρατεύεται διεκδικήσεις της

Πολύ μεγάλη έκπληξη προκαλεί στο Υπουργείο Παιδείας η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔ, στην οποία γίνεται λόγος για καθυστέρηση στη στελέχωση ως προς το πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ+.  Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το θέμα δεν αφορά τη στελέχωση των σχολείων, αλλά των πρόσθετων υπηρεσιών ΔΡΑΣΕ σε ορισμένα σχολεία.

Δημιουργεί έκπληξη το γεγονός ότι:

- πρώτον, η ΠΟΕΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτές οι εξήντα (60) συμβάσεις για το Πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ+ πραγματοποιούνται τώρα διότι είναι πρόσθετες και δεν προβλέπονταν στον αρχικό σχεδιασμό της σχολικής χρονιάς,

- δεύτερο, διότι η αλλαγή προγραμματισμού ως προς τη στελέχωση προήλθε από διεκδικήσεις της ΠΟΕΔ, έναντι των οποίων έγινε κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με την παραχώρηση και αυτών των πρόσθετων συμβάσεων, και

- τρίτο, διότι ήταν εξ αρχής γνωστό ότι τυχόν ένταξη πρόσθετων συμβασιούχων σε προγράμματα ΔΡΑΣΕ+ θα είχε ως αποτέλεσμα αυτές τις προθεσμίες.

Η ΠΟΕΔ που βρισκόταν σε διαβουλεύσεις με το Υπουργείο γι’ αυτό το θέμα ήταν από την αρχή ενημερωμένη πως τυχόν παραχώρηση αυτών των πρόσθετων συμβάσεων, που δεν προβλέπονταν στον βασικό σχεδιασμό του σχολικού έτους, θα χρειαζόταν συμπληρωματικό προϋπολογισμό και σχετική διαδικασία έγκρισης στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Γι’ αυτό η σημερινή ανακοίνωση της προκαλεί κατάπληξη και μπορεί να θεωρηθεί δείγμα αμετροέπειας.

Να πρέπει άραγε να υποτεθεί ότι η ΠΟΕΔ αντιστρατεύεται δικές της διεκδικήσεις, προσπαθώντας να υποδείξει ότι τυχόν ανταπόκριση μπορεί να προκαλέσει κάποια κατά τόπους καθυστέρηση;

Η στελέχωση των σχολείων κατά τα τελευταία χρόνια γίνεται έγκαιρα και αρκετά νωρίτερα από ό,τι στο παρελθόν. Στο Υπουργείο έγιναν οι κατάλληλοι σχεδιασμοί, ούτως ώστε αυτή η έγκαιρη στελέχωση να συνεχιστεί και να γίνει σταθερή πρακτική.

Φαίνεται, δυστυχώς, ότι η ΠΟΕΔ δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει τα πραγματικά δεδομένα ούτε να αναγνωρίσει βελτιώσεις που επιτυγχάνονται.

Η ΠΟΕΔ είναι επίσης ενημερωμένη ότι το Υπουργείο αυτή την περίοδο μελετά διεξοδικά τα διάφορα προγράμματα του, μεταξύ των οποίων το Πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ+, ως προς τη στελέχωση και την αγορά υπηρεσιών. Προσεγγίσεις και τοποθετήσεις όπως η σημερινή ανακοίνωση της ΠΟΕΔ δεν συμβάλλουν στην εποικοδομητική αναζήτηση των σωστών λύσεων.

Με ανάλογο τρόπο ελπίζουμε η ΠΟΕΔ να εγκαταλείψει την αρνητική στάση που φαίνεται να υιοθετεί ως προς την επέκταση της δωρεάν προδημοτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Θα είναι άδικο για χάρη διεκδικήσεων που δεν ευσταθούν ή είναι και ανεδαφικές ακόμα να θυματοποιηθούν περισσότερα από οκτώ χιλιάδες παιδιά που σχεδιάζεται να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν προδημοτική εκπαίδευση και άλλες τόσες οικογένειες να μην ευεργετηθούν από ποσό €12,2 εκατ. που είναι διαθέσιμο στο Σχέδιο Κύπρος_το Αύριο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top