ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με λαμπρότητα γιόρτασε η Πάφος την εθνική επέτειο του «Όχι»

Με λαμπρότητα γιόρτασε η Πάφος την εθνική επέτειο του «Όχι»

Οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κορυφώθηκαν στην Πάφο με την καθιερωμένη παρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική λεωφόρο Γρίβα Διγενή. Τον χαιρετισμό της παρέλασης δέχτηκε εκ μέρους της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, πλαισιωμένος από τον Δήμαρχο Πάφου και τις αρχές της Επαρχίας.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την σημερινή ημέρα για τον ελληνισμό και τους Κύπριους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να είμαστε εδώ, συνέχισε, να δίνουμε το «παρών» μας, να παραδειγματιζόμαστε και να κάνουμε και εμείς το χρέος προς την πατρίδα.

Προηγήθηκε δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Λέκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου Δρ. Κυριάκος Ιακωβίδης. Ο Δρ. Ιακωβίδης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο ενθουσιασμός των στρατευμένων Ελλήνων και ο ζήλος τους πήγαζε από τις διαδοχικές προσβολές των Ιταλών, αλλά και από το γεγονός ότι η επιστράτευση σήμαινε διέξοδο από το αυταρχικό καθεστώς Μεταξά.

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αγωνιστών στον Αγώνα κατά του Χιτλεροφασισμού και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές της πόλης τελέστηκε στη Στήλη 28ης Οκτωβρίου.

Η καθιερωμένη παρέλαση έγινε με την συμμετοχή σωματείων, οργανώσεων, δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων Δημοτικής, Μέσης, Τεχνικής και Ανώτερης Εκπαίδευσης, καθώς και τμημάτων της Εθνικής Φρουράς. Της παρέλασης ηγήθηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top