Διαβήματα ΥΠΕΞ: Διπλωματικές αποστολές αναδεικνύουν την τουρκική προκλητικότητα

Διαβήματα ΥΠΕΞ: Διπλωματικές αποστολές αναδεικνύουν την τουρκική προκλητικότητα

Διαβήματα πραγματοποιούνται από τους αρχηγούς των διπλωματικών αποστολών της Κύπρου, προκειμένου να αναδειχθεί η τουρκική προκλητικότητα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου.

Αναφέρθηκε στη χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ότι «γίνονται τα διαβήματα που πρέπει να γίνουν προς κάθε κατεύθυνση, του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών μη εξαιρουμένου» και είπε ότι γίνονται διαβήματα σε οριζόντιο επίπεδο, προς όλες τις χώρες και Κυβερνήσεις, "έτσι ώστε, αφενός, να αναδειχθεί η τουρκική προκλητικότητα και οι ενέργειες στις οποίες επιδίδεται η Τουρκία εις βάρος της Κύπρου, αλλά και για να αναληφθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να αποτραπούν περαιτέρω προσπάθειες επιβολής τετελεσμένων".

Σημείωσε ότι αυτή είναι μια διαδικασία που άρχισε εδώ και δέκα μέρες περίπου, βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα ολοκληρώνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Μεγάλος στόχος η διασφάλιση υπηρεσιών παιδείας και υγείας σε ορεινές περιοχές»

ΠτΔ: «Μεγάλος στόχος η διασφάλιση υπηρεσιών παιδείας και υγείας σε ορεινές περιοχές»

Στον στόχο της Κυβέρνησης να υπάρχει παροχή υπηρεσιών Παιδείας και Υγείας σε όλες τις κοινότητες της Κύπρου αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου του Νεόφυτου Ροδινού, στην κοινότητα της Ποταμιούς, της επαρχίας Λεμεσού, την οποία για πρώτη φορά επισκέπτεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας