Διαβήματα ΥΠΕΞ: Διπλωματικές αποστολές αναδεικνύουν την τουρκική προκλητικότητα

Διαβήματα ΥΠΕΞ: Διπλωματικές αποστολές αναδεικνύουν την τουρκική προκλητικότητα

Διαβήματα πραγματοποιούνται από τους αρχηγούς των διπλωματικών αποστολών της Κύπρου, προκειμένου να αναδειχθεί η τουρκική προκλητικότητα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Δημήτρης Δημητρίου.

Αναφέρθηκε στη χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ότι «γίνονται τα διαβήματα που πρέπει να γίνουν προς κάθε κατεύθυνση, του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών μη εξαιρουμένου» και είπε ότι γίνονται διαβήματα σε οριζόντιο επίπεδο, προς όλες τις χώρες και Κυβερνήσεις, "έτσι ώστε, αφενός, να αναδειχθεί η τουρκική προκλητικότητα και οι ενέργειες στις οποίες επιδίδεται η Τουρκία εις βάρος της Κύπρου, αλλά και για να αναληφθούν πρωτοβουλίες έτσι ώστε να αποτραπούν περαιτέρω προσπάθειες επιβολής τετελεσμένων".

Σημείωσε ότι αυτή είναι μια διαδικασία που άρχισε εδώ και δέκα μέρες περίπου, βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα ολοκληρώνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Τρόοδος το Υπουργικό - Τι μπαίνει στο τραπέζι και το μεγάλο στοίχημα για το 2027

Στο Τρόοδος το Υπουργικό - Τι μπαίνει στο τραπέζι και το μεγάλο στοίχημα για το 2027

Την συνέχιση της πορείας υλοποίησης του προγράμματος διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, αναμένεται να συζητήσει το Υπουργικό Συμβούλιο το Σάββατο στη συνεδρία του στην προεδρική εξοχική κατοικία στο Τρόοδος, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης. Το 81,6% των παρεμβάσεων του Προγράμματος Διακυβέρνησης έχει ήδη ολοκληρωθεί ή υλοποιείται βάσει προγραμματισμού, επεσήμανε.

BEST OF TOTHEMAONLINE