ΔΙΕΘΝΗ

Μπάιντεν: Έχασε την ψυχραιμία του σε τηλεφώνημα με Ζελένσκι - «Οι Αμερικανοί έχουν φανεί πολύ γενναιόδωροι»

Μπάιντεν:  Έχασε την ψυχραιμία του σε τηλεφώνημα με Ζελένσκι - «Οι Αμερικανοί έχουν φανεί πολύ γενναιόδωροι»

Αμερικανό μέσο ενημέρωσης φέρνει στο «φως» μία συνομιλία μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Βολοντίμιρ Ζελένσκι που προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Το NBC News μεταφέρει πως τον περασμένο Ιούνιο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από το Αμερικανό ομόλογό του πρόσθετη στήριξη για τη χώρα του, που συνεχίζει την αντεπίθεση έναντι των ρωσικών στρατευμάτων, κάτι που ενόχλησε τον Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε μόλις ενημερώσει τον Ζελένσκι για το«πράσινο φως» σε άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια στρατιωτικής βοήθειας, όταν εκείνος άρχισε να απαριθμεί τα όσα δεν γίνονται επεσήμαναν τέσσερις πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Αποτέλεσμα ήταν ο Μπάιντεν να χάσει την ψυχραιμία του, είπαν οι ίδιες πηγές. Ύψωσε τον τόνο της φωνής του, λέγοντας πως οι Αμερικανοί έχουν φανεί πολύ γενναιόδωροι, στάθηκε στις συνεχείς προσπάθειες του στρατιωτικού επιτελείου της χώρας για να ενισχύσει την Ουκρανία και είπε στον Ζελένσκι πως θα μπορούσε να είναι λίγο πιο ευγνώμων.

Πριν από το τηλεφώνημα του Ιουνίου, η απογοήτευση του Αμερικανού προέδρου για τον Ζελένσκι είχε αρχίσει να συσσωρεύεται, δήλωσαν τρεις από τις πηγές. Ο Μπάιντεν και ορισμένοι από τους κορυφαίους βοηθούς του αισθάνονταν ότι η κυβέρνηση έκανε όσα περισσότερα μπορούσε, όσο πιο γρήγορα μπορούσε, αλλά ότι ο Ζελένσκι συνέχιζε να εστιάζει δημοσίως μόνο σε όσα δεν γίνονταν.

Από τη σκοπιά του Ουκρανού προέδρου κι άλλων Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων υπήρξε επανειλημμένη απογοήτευση σχετικά με το ότι ο Λευκός Οίκος κινήθηκε πολύ αργά στα αιτήματα για παοροχή οπλισμού. Ωστόσο, μετά το τηλεφώνημα, ο Ζελένσκι και το επιτελείο του αποφάσισαν πως δεν είναι σωστή στρατηγική να αντικρούεται με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Η σχέση τους φαίνεται πως δεν επηρεάστηκε από αυτή την αψιμαχία, το αντίθετο, λίγο αργότερα ο Ουκρανός πρόεδρος προχώρησε σε δημόσιο ευχαριστώ προς τις ΗΠΑ. Αλλά η ενόχληση του Μπάιντεν, σύμφωνα με το αμερικανικό μέσο, ίσως αποτελεί επίγνωση πως η υπομονή των συμπολιτών του - όσον αφορά στις συνεχείς αποστολές βοήθειας στην Ουκρανία - στερεύει. Ήδη ορισμένοι Ρεμπουμπλικάνοι και Δημοκράτες στο Κογκρέσο έχουν δημιουργήσει εμπόδια στις εγκρίσεις προηγούμενων σχετικών κονδυλίων.

Ο Λευκός Οίκος σκέφτεται να ζητήσει από το Κογκρέσο επιπλέον ενίσχυση μετά τις ενδιάμεσες εκλογές. Δεν έχει διευκρινιστεί το ύψος του ποσού, αλλά εκφράζονται ελπίδες για 40 με 60 δισεκατομμύρια.

Πηγή: lifo.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top