ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στοιχειώνουν τον ΔΗΣΥ τα περί plan B και απειλή εσωστρέφειας - Ενοχλημένη η Αννίτα

Στοιχειώνουν τον ΔΗΣΥ τα περί plan B και απειλή εσωστρέφειας -  Ενοχλημένη η Αννίτα

Από το νέο κύμα εσωστρέφειας που τον ταλανίζει το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να βγει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ο οποίος προτού λήξει το θέμα περί σκιών από την προεκλογική συμπεριφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, καλείται να ξεπεράσει τη φιλολογία περί ύπαρξης plan B με υποψήφια την πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. Το κλίμα στον ΔΗΣΥ δεν είναι αυτό που θα έπρεπε, λιγότερο από εκατό ημέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο τα στελέχη της πρώτης γραμμής δηλώνουν πεισμωμένα για τη μάχη και εκφράζουν την αισιοδοξία ότι θα διαψεύσουν τις δημοσκοπήσεις.

Θέμα υψίστης προτεραιότητας για την ηγεσία του ΔΗΣΥ είναι να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η εκκρεμότητα που προέκυψε μετά τη δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο μόνος που μπορεί να διαλύσει τις σκιές ότι επισήμως στηρίζει την υποψηφιότητα του προέδρου του κόμματος αλλά παρασκηνιακώς στηρίζει τον Νίκο Χριστοδουλίδη. Εχει περάσει μια εβδομάδα χωρίς να υπάρξει κάποια διαβεβαίωση που θα αποκαθιστούσε την κομματική ηρεμία, γεγονός που αποδίδεται στην έντονη δυσφορία του Προέδρου Αναστασιάδη για όσα του καταλογίζονται. Προσπάθειες για διευθέτηση συνάντησης των δύο αντρών ώστε να υπάρξει εκτόνωση της κρίσης δεν καρποφόρησαν αλλά βρίσκονται στα υπόψη. Μάλιστα, όπως πληροφορείται το Τhemaonline, δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια εξέλιξη, ίσως και τις επόμενες ώρες, με εκατέρωθεν διαβεβαιώσεις που θα αποκαταστήσουν το κλίμα ομοψυχίας, που τόσο έχει ανάγκη ο ΔΗΣΥ στην προεκλογική του προσπάθεια.

Παράλληλα με αυτό το θέμα, η ηγεσία του ΔΗΣΥ καλείται να διαχειριστεί αποτελεσματικά το τα περί σεναρίου που θέλουν τον Αβέρωφ Νεοφύτου να αποσύρεται από την προεκλογική κούρσα. Τα περί plan B, που στοιχειώνουν τον ΔΗΣΥ εδώ και μήνες, επανήλθαν στην επικαιρότητα μετά το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Πολίτης, που φέρει την Αννίτα Δημητρίου να είναι επιλογή νίκης στις εκλογές. Το δημοσίευμα, από μια εφημερίδα που στηρίζει τον Αβέρωφ Νεοφύτου, αιφνιδίασε την Πινδάρου και τον ίδιο τον Πρόεδρο της παράταξης, παρόλον ότι φέρεται να ήταν ενήμερος.

Ενοχλημένη εμφανίζεται και η πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, η οποία επίσης ήταν ενήμερη και μάλιστα προέβη και σε σχετική δήλωση, με την οποία ουσιαστικά διαψεύδει το δημοσίευμα. Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ είναι ότι μπαίνει στην τελική ευθεία των εκλογών χωρίς τη δέουσα προσοχή και την απαραίτητη ψυχολογία, όπως προκύπτει και από δηλώσεις στελεχών της ηγετικής ομάδας, οι οποίες αλληλοσυγκρούονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατηγορηματική βεβαιότητα του εκ των αντιπροέδρων του κόμματος, Ευθύμιου Δίπλαρου ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα κόψει πρώτος το νήμα στον πρώτο γύρο των εκλογών της 5ης Φεβρουαρίου, μια πρόβλεψη την οποία απέδωσε μεταξύ άλλων και σε πληροφόρηση από εσωτερικές δημοσκοπήσεις, κάτι για το οποίο ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Δημήτρης Δημητρίου δήλωσε άγνοια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top