ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε τις προτάσεις του για τον τουρισμό ο Χριστοδουλίδης - Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Παρουσίασε τις προτάσεις του για τον τουρισμό ο Χριστοδουλίδης - Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση

Σε εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου παρουσίασε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τις προτάσεις του για τον τουρισμό.

Στην ομιλία του, ο κ. Χριστοδουλίδης, εξήρε τη δουλειά που επιτελέστηκε διαχρονικά στον τομέα του τουρισμού, αλλά και τη συμβολή του Υφυπουργείου Τουρισμού σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω των εξωγενών προκλήσεων της πανδημικής κρίσης και των συνεπειών που προκαλεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως ανέφερε, οι προτάσεις διαμορφώθηκαν στη βάση των συζητήσεων με επαγγελματίες του κλάδου, την υφιστάμενη στρατηγική από το Υφυπουργείο, και αντανακλούν ουσιαστικά τα θέματα που διαχρονικά απασχολούν και συζητούνται ανάμεσα στους φορείς του Τουρισμού, λαμβάνοντας υπόψη τις διεθνείς τάσεις αλλά και πώς η τουριστική βιομηχανία θα συμβάλει στην ευημερία και ποιοτική ζωή του συνόλου των κατοίκων της Κύπρου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στόχος είναι να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το μερίδιο αγοράς στις στοχευόμενες διαχρονικές αγορές, διευρύνοντας τις αγορές στόχευσης, κάτι –που όπως είπε- έγινε με επιτυχία φέτος ειδικότερα από τα Κράτη-Μέλη της ΕΕ. «Κομβικό σημείο για την περαιτέρω επιτυχή ανάπτυξη του τουριστικού τομέα αποτελεί η ενίσχυση της κατάλληλης κουλτούρας, η προώθηση του τουριστικού προϊόντος με στοχευμένο και σύγχρονο μάρκετινγκ, και η ενίσχυση της συνδεσιμότητας του τόπου μας. Προτεραιότητά μας, είναι να στηρίξουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία, που κάνει σημαντική δουλειά, ώστε να πορευθούμε μαζί με υπευθυνότητα για το μέλλον του τουρισμού της χώρας μας. Προς αυτή την κατεύθυνση επικαιροποιούμε και ενισχύουμε την Στρατηγική Τουρισμού 2030 για τη βιώσιμη ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας, λαμβάνοντας υπόψη και τα διεθνή δεδομένα, που όπως όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, μεταβάλλονται συνεχώς και μας επηρεάζουν άμεσα. Θέτουμε λοιπόν συγκεκριμένους στόχους υλοποίησης και μηχανισμό παρακολούθησης της επίτευξης των στόχων και ενδιάμεσης αξιολόγησης της Στρατηγικής».

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία Φορέα Προβολής, στόχος του οποίου είναι η αναβάθμιση των δράσεων προβολής της Κύπρου ως ένας τουριστικός προορισμός, ο οποίος θα λειτουργεί σε στενή συνεργασία και με τον

ιδιωτικό τομέα και φορείς του τουρισμού, καθώς και στην ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας της Κύπρου με τη σύναψη στρατηγικών συνεργασιών με αεροπορικές εταιρείες και γειτονικές χώρες, «αξιοποιώντας και τις εξαίρετες πολιτικές μας σχέσεις, για να επεκτείνουμε τη συνδεσιμότητα σε μακρινούς προορισμούς από τους οποίους μπορούμε να προσελκύσουμε τουρισμό υψηλότερων προδιαγραφών». Έμφαση δίδεται επίσης στην αύξηση των αεροπορικών εταιρειών που χρησιμοποιούν ως βάση τα αεροδρόμια της χώρας μας με στόχο την ευελιξία και τη διείσδυση σε νέες και υφιστάμενες αγορές. Η προσαρμογή, όπως ανέφερε, του τουριστικού κλάδου στις τεχνολογικές εξελίξεις είναι βασική προτεραιότητα και θα πρέπει να υπάρξουν οι σχετικές συνέργειες με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής. «Στηρίζουμε αυτή την προσαρμογή, ενισχύοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό της τουριστικής Κύπρου σε όλους τους τομείς με στόχο την αναβάθμιση της ψηφιακής παρουσίας του προορισμού μας σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο».

Προς επίτευξη των στόχων, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών, προωθείται η αξιοποίηση και ενίσχυση διμερών πολιτικών σχέσεων και η εδραίωση πολιτικής εμπιστοσύνης, που θα συμβάλει καθοριστικά στην προώθηση οικονομικών, εμπορικών και τουριστικών σχέσεων (βλ. χώρες ευρύτερης Μέσης Ανατολής). «Μέσα στο ίδιο πλαίσιο, επενδύουμε στην οικονομική διπλωματία με στόχο την εδραίωση σχέσεων με άλλα κράτη και με παγκόσμιους τουριστικούς κολοσσούς, ώστε να ενδυναμώσουμε υφιστάμενες αγορές και να αναπτύξουμε νέες».

Ταυτόχρονα, στόχευση είναι η προώθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων μέσω της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού σε συνεργασία με το αρμόδιο Υφυπουργείο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ δίδεται έμφαση στον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος, «ενδυναμώνοντας και προωθώντας, μεταξύ άλλων, τον αθλητικό τουρισμό, τον ιατρικό τουρισμό, τον καταδυτικό τουρισμό, τον επιχειρηματικό τουρισμό, τον πολιτιστικό/θρησκευτικό τουρισμό, στοχεύοντας παράλληλα και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, αμβλύνοντας το πρόβλημα της εποχικότητας. Αναδεικνύουμε τη γαστρονομία της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο αλλά και μέσω τοπικών δράσεων, αποδίδοντας στις παραδοσιακές γεύσεις της χώρας μας την αξία που τους αρμόζουν, με την εφαρμογή δράσεων προβολής της Κυπριακής κουζίνας και των Κυπριακών προϊόντων. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ενδυναμώνουμε την προσπάθεια για κατανάλωση των κυπριακών παραδοσιακών προϊόντων από τον τουρισμό, κυρίως μέσω των ξενοδοχειακών και επισιτιστικών μονάδων».

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε επίσης στη δημιουργία παρατηρητηρίου Τουρισμού στα πρότυπα διεθνών προδιαγραφών με στόχο τη συνεχή καταγραφή και ανάλυση δεδομένων που αφορούν όλο το φάσμα των τουριστικών δραστηριοτήτων τόσο στην Κύπρο όσο και σε ανταγωνιστικούς προορισμούς. «Ο στόχος είναι η έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση όλων των φορέων της βιομηχανίας ώστε να υποβοηθούνται οι αποφάσεις και να βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα του τομέα».

Όλες οι προτάσεις του κ. Χριστοδουλίδη για τον τουρισμό είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα www.christodoulides2023.com .

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top