ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαναβεβαίωση βρετανικής στήριξης στη ΔΕΑ

Επαναβεβαίωση βρετανικής στήριξης στη ΔΕΑ

Τη σημασία της συνεργασίας όλων των πλευρών με τη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) στην Κύπρο επισήμανε ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης Λίο Ντόχερτι απαντώντας σε κοινοβουλευτική ερώτηση του σερ Ρότζερ Γκέιλ.

Ο φιλοκύπριος Συντηρητικός βουλευτής της κομητείας North Thanet υπέβαλε γραπτή ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών ζητώντας να πληροφορηθεί κατά πόσο θα συζητήσει με τον Τούρκο ομόλογό του την επίλυση του ζητήματος των αγνοουμένων ως συνέπεια της εισβολής του 1974.

Ο σερ Ρότζερ καλούσε επίσης τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών να συζητήσει γενικότερα με τον ομόλογό του το ρόλο που θα μπορούσε να παίξει η Τουρκία στην παροχή πρόσβασης σε στρατιωτικές τοποθεσίες για την εκταφή λειψάνων και στην αποδέσμευση πληροφοριών από στρατιωτικά αρχεία.

Αναλαμβάνοντας να απαντήσει εκ μέρους του πολιτικού προϊσταμένου του ο κ. Ντόχερτι σημείωσε τη «στενή επαφή» που διατηρεί το Ηνωμένο Βασίλειο με τη ΔΕΑ.

Πρόσθεσε πως τον Ιούλιο το Ηνωμένο Βασίλειο «διασφάλισε όπως συμπεριληφθεί πρόνοια στην ανανέωση εντολής της UNFICYP που καλεί όλα τα μέρη να ενισχύσουν τη συνεργασία τους με τη ΔΕΑ, ρητώς μέσω της παροχής πλήρους πρόσβασης δίχως καθυστέρηση σε όλες τις περιοχές και απαντώντας γρήγορα σε αιτήματα για αρχειακές πληροφορίες επί πιθανών τοποθεσιών ταφής».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top