LIKE ONLINE

Η συγκινητική ιστορία του πιο μοναχικού γορίλα του κόσμου - Δείτε βίντεο

Η συγκινητική ιστορία του πιο μοναχικού γορίλα του κόσμου - Δείτε βίντεο

Ο ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου Pata στην Ταϊλάνδη, αρνήθηκε να απελευθερώσει τον θηλυκό γορίλα με όνομα Bua Noi, ο οποίος βρίσκεται σε κλουβί σε ένα πολυώροφο εμπορικό κέντρο.

Πιο συγκεκριμένα, η Bua Noi, της οποίας το όνομα στα χαβανέζικα σημαίνει «Μικρός Λωτός», έχει κλειδωθεί σε ένα κλουβί 20 επί 10 μέτρα για περισσότερα από 30 χρόνια, σε έναν ζωολογικό κήπο που βρίσκεται στο παλαιότερο εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ, το πολυκατάστημα Pata Pinklao.

Οι υγιείς γορίλες μπορούν να ζήσουν από 25 μέχρι 35 χρόνια στο φυσικό τους χώρο, τη ζούγκλα, και περίπου 50 χρόνια σε αιχμαλωσία. Αν και ο ζωολογικός κήπος είχε προηγουμένως διαταχθεί να κλείσει το 2015 από αξιωματούχους του Τμήματος Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Προστασίας Φυτών για γραφειοκρατικούς λόγους, κράτησε τον γορίλα και, τελικά, άνοιξε ξανά.

Από το 2015, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και η οργάνωση για τα δικαιώματα των ζώων PETA, αγωνίζονται για την απελευθέρωση του «πιο μοναχικού γορίλα του κόσμου». Οι υποστηρικτές των ζώων, καθώς και η τραγουδίστρια και ακτιβίστρια των ζώων Cher ασκούν πιέσεις για την ελευθερία της Bua Noi, ελπίζοντας να ζήσει ανάμεσα σε άλλους γορίλες και να πεθάνει ειρηνικά στο φυσικό της περιβάλλον.

Από την άλλη ο ιδιοκτήτης του κήπου δεν δείχνει να πτοείται παρά τις τόσες προσπάθειες, με τον ίδιο να δηλώνει στον Υπουργό Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος ότι θα απελευθερώσει τον γορίλα έναντι 790.000$!

Πηγή: newsit.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top