ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έτσι εισχωρούν στις Φυλακές ναρκωτικά και κινητά – Οι 3 τρόποι – Τι διαπίστωσαν οι ποινικοί ανακριτές

Έτσι εισχωρούν στις Φυλακές ναρκωτικά και κινητά – Οι 3 τρόποι – Τι διαπίστωσαν οι ποινικοί ανακριτές

Τους 3 τρόπους με τους οποίους μπαίνουν στις Κεντρικές Φυλακές ναρκωτικά και κινητά, καταγράφουν στην πολυσέλιδη έκθεσή τους οι 4 ποινικοί ανακριτές που διορίστηκαν για να διερευνήσουν κατά πόσον έχουν διαπραχθεί ποινικά αδικήματα για το εν λόγω θέμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», μέσα από μαρτυρίες που δόθηκαν είτε από κρατούμενους είτε από άλλα πρόσωπα, τα ναρκωτικά και τα κινητά τηλέφωνα «μπάζουν» στις Φυλακές με τρεις τρόπους:

1. Μέσω των ιδίων των κρατουμένων κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους από και προς τα Δικαστήρια,

2. Μέσω κάποιων δεσμοφυλάκων σε πολύ μικρό αριθμό, και

3. Με άλλες μεθόδους, είτε μέσω επισκεπτηρίου συγγενών ή φίλων. Ακόμη και με drone επιχειρήθηκε η εισαγωγή τέτοιων αντικειμένων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι ανακριτές διαπιστώνουν, επίσης, ότι η Διεύθυνση των Φυλακών κάνει ό,τι μπορεί για την εξάλειψη του φαινομένου, ωστόσο σημειώνονται οι όχι καλές σχέσεις που διατηρεί η Αστυνομία με τις Φυλακές, δύο υπηρεσίες κάτω από το ίδιο Υπουργείο (Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως), με αποτέλεσμα αυτό να επιδρά αρνητικά στο θέμα κυρίως της εισαγωγής ναρκωτικών στις Φυλακές.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων, όπως αναφέρεται στις διαπιστώσεις των ποινικών ανακριτών, δεν προκύπτουν μαρτυρίες για τη διάπραξη τέτοιου είδους αδικήματος από την εισαγωγή ναρκωτικών ή τηλεφώνων εντός του σωφρονιστικού ιδρύματος, παρά τις παραδοχές κρατουμένων ότι έκαναν χρήση ναρκωτικών ή κινητού τηλεφώνου. Σε όλες τις περιπτώσεις όταν ρωτήθηκαν ποιος τους τα προμήθευσε, τηρείται ο νόμος της σιωπής.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όλα τα ευρήματα των ποινικών ανακριτών που περιλαμβάνονται σε ογκώδες πόρισμα μελετούνται από τη Νομική Υπηρεσία και όπως ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, θα αξιολογηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις για τον παραπέρα χειρισμό. Δεν αποκλείεται το πόρισμα ή οι εισηγήσεις να δοθούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης ή και στο Τμήμα Φυλακών.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top