ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Συνελήφθη 46χρονος για υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία

Συνελήφθη 46χρονος για υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία

Στη σύλληψη και δεύτερου υπόπτου, άντρα ηλικίας 46 ετών, προχώρησαν σήμερα μέλη της Αστυνομίας, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης υπηκόων τρίτης χώρας να εισέλθουν στη Δημοκρατία. Η υπόθεση αφορά στην άφιξη με θαλάσσιο σκάφος, 15 προσώπων, στην ελεύθερη Αμμόχωστο, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, 4 Νοεμβρίου. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση βάσει δικαστικού διατάγματος, άντρας ηλικίας 40 ετών.

Σύμφωνα με τον Κλάδο Επικοινωνιας της Αστυνομιας «το σκάφος, μήκους 10 μέτρων, έγινε αντιληπτό λίγο μετά τις 8.00 το βράδυ της Παρασκευής, στη θαλάσσια περιοχή του Κάβο Γκρέκο. Μέλη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας που απέπλευσαν με αστυνομική άκατο, εντόπισαν το σκάφος στο οποίο βρίσκονταν 17 άνδρες, εκ των οποίων τέσσερις ανήλικοι. Ανάμεσα τους και οι δύο ύποπτοι. Τους μετέφεραν με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου, όπου έγιναν εξετάσεις για εξακρίβωση των στοιχείων τους».

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων «προέκυψαν στοιχεία εναντίον του 40χρονου, ο οποίος φέρεται να ήταν ο καπετάνιος της βάρκας. Αυτός συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυκτα, ενώ τα υπόλοιπα 16 πρόσωπα, μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας ΠΟΥΡΝΑΡΑ».

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, «προέκυψαν στοιχεία εναντίον και του δεύτερου υπόπτου. Αυτός συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα, σήμερα το πρωί, στο κέντρο φιλοξενίας Πουρνάρα και τέθηκε υπό κράτηση για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων».

Ο πρώτος ύποπτος τελεί υπό κράτηση με δικαστικό διάταγμα διάρκειας πέντε ημερών, που εκδόθηκε το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, μετά από αίτημα της Αστυνομίας, για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων. ​Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top