ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα αναστολή πλειστηριασμού ενυπόθηκου ακινήτου διασφάλισε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος

Νέα αναστολή πλειστηριασμού ενυπόθηκου ακινήτου διασφάλισε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος

Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου διασφάλισε την αναβολή ηλεκτρονικού πλειστηριασμού ενυπόθηκου ακινήτου, που ήταν προγραμματισμένος για την ερχόμενη Τρίτη, δίνοντας χρόνο στη δανειολήπτρια να εξασφαλίσει δάνειο για διευθέτηση των υποχρεώσεών της.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Ιωάννου υπογραμμίζει πως ο Κώδικας Συμπεριφοράς της Κεντρικής Τράπεζας, ο οποίος αποτελεί «ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο για την εξωδικαστική διευθέτηση αναδιαρθρώσεων των μη εξυπηρετούμενων δανείων» μπορεί να εφαρμοστεί ορθά και δίκαια εφόσον και τα δύο μέρη προσέρχονται «με καλή πίστη».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η δανειολήπτρια ζητούσε από την ΚΕΔΙΠΕΣ αναστολή του προγραμματισθέντος πλειστηριασμού για περίοδο τεσσάρων μηνών, αφού η κόρη της έχει προβεί σε διαδικασίες σύναψης δανείου για εξασφάλιση του ακινήτου.

Ο κ. Ιωάννου σημειώνει ότι επιπλέον η δανειολήπτρια διευκρίνιζε πως έχει ήδη αποταθεί στην Altamira Asset Management (Cyprus) Ltd, στην οποία υπέβαλε πρόταση αναδιάρθρωσης του δανείου της ή και παράτασης του χρόνου εξόφλησής του, αλλά, όπως υποστήριξε η ίδια, ουδεμία απάντηση έλαβε επί της πρότασής της.

«Επισημαίνω, δυστυχώς, ότι η συμπεριφορά αυτή της Altamira (αλλά και ορισμένων άλλων συναφών οντοτήτων που δεν αποτελούν μέρος του τραπεζικού συστήματος), φαίνεται να αποτελεί κοινή πρακτική», τονίζει ο Παύλος Ιωάννου.

Μετά από τον χειρισμό της υπόθεσης από τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, η ΚΕΔΙΠΕΣ με επιστολή της ενημέρωσε ότι η εκποίηση ανεστάλη για περίοδο έξι μηνών.

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Ιωάννου υπογράμμισε για άλλη μια φορά την «ανάγκη έγκαιρης αξιοποίησης του Κώδικα Συμπεριφοράς για τον Χειρισμό Δανειοληπτών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, ο οποίος εμπεριέχεται στη σχετική Οδηγία της ΚΤΚ».

Τόνισε ωστόσο ότι «σημαντική προϋπόθεση ορθής και δίκαιης εφαρμογής του εν λόγω Κώδικα, είναι τα δύο μέρη να προσέρχονται στη σχετική διαδικασία με καλή πίστη, έχοντας ως αντικειμενικό σκοπό τη δίκαιη και λογική διευθέτηση της υφιστάμενης εκκρεμότητας μεταξύ τους».

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top