ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαρίας Κουλίας: «Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κλονίζεται συθέμελα»

Ζαχαρίας Κουλίας: «Το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κλονίζεται συθέμελα»

Η ολομέτωπη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία καταδεικνύει για άλλη μία φορά την αδυναμία του μεταψυχροπολεμικού διεθνούς συστήματος να εγγυηθεί την ασφάλεια και την επιβίωση του πλανήτη, είπε ενώπιον της Ολομέλειας ο Προεδρεύων της Βουλής Ζαχαρίας Κουλίας, σε αναφορά στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού και στην Ημέρα Ανάμνησης των Θυμάτων των δύο Παγκοσμίων Πολέμων.

Ο κ. Κουλίας είπε πως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, εγγυητής της ειρήνης, της προόδου και της ανάπτυξης της Γηραιάς Ηπείρου κλονίζεται συθέμελα, καθώς η διεθνής πολιτική σκηνή "κατακλύζεται από νεοφασιστικά μορφώματα και από απροκάλυπτα απενοχοποιημένη ρητορική μίσους και ρατσισμού".

"Απέναντι στις απειράριθμες διεθνείς προκλήσεις που βρίσκονται ενώπιόν μας, οφείλουμε να εργαστούμε προς την κατεύθυνση της δημοκρατικής παιδείας και της αξιοπιστίας των θεσμών, εκπληρώνοντας το χρέος μας απέναντι στην ανθρώπινη ζωή και τα αναφαίρετα δικαιώματα του ατόμου", είπε ο κ. Κουλίας.

Αναφέρθηκε και στην 11η Νοεμβρίου που τιμάται ως Ημέρα Ανάμνησης των Θυμάτων των δύο Παγκόσμιων Πολέμων, των άδοξων νεκρών των χαρακωμάτων, των Εβραίων, των Ρομά, των αναπήρων, των ομοφυλοφίλων και των αντιστασιακών που δολοφονήθηκαν βίαια από το ναζιστικό καθεστώς, των εκατομμυρίων ακόμα αμάχων και στρατιωτών και από τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα εκάστου πολέμου, θυτών ή θυμάτων της άλογης φρίκης και του παραλογισμού.

Ο κ. Κουλίας είπε επίσης ότι τιμάται και η θυσία των εκατοντάδων Κυπρίων συμπατριωτών μας που έπεσαν ηρωικά στο πλευρό των συμμαχικών δυνάμεων.

Παγκόσμια Μέρα Διαβήτη

Ο κ. Κουλίας, αναφερόμενος στην 14η Νοεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, είπε ότι στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε παγκόσμιο επίπεδο, σχετικά με τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, σημείωσε, λειτουργεί παράλληλα ως υπόμνηση για τη συχνότητα και την ραγδαίως αυξανόμενη τάση της νόσου, προκειμένου να ληφθούν άμεσα δράσεις για την πρόληψη και την επαρκή καταπολέμησή της.

"Η μεσογειακή διατροφή, η συχνή άσκηση, η προώθηση ευρύτερα ενός υγιεινού τρόπου ζωής και η παροχή φροντίδας στους πάσχοντες με σύγχρονες ιατρικές μεθόδους αποτελούν πρωταρχικό μας μέλημα και απαιτούν συλλογική ευθύνη και αντιμετώπιση", κατέληξε.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top