Η Eurobank αγοράζει δίκτυο της Alpha Bank στη Βουλγαρία έναντι 1 ευρώ

Η Eurobank αγοράζει δίκτυο της Alpha Bank στη Βουλγαρία έναντι 1 ευρώ

Η Eurobank θα αγοράσει το ζημιογόνο δίκτυο καταστημάτων της Alpha Bank στη Βουλγαρία για το συμβολικό ποσό του €1, ενώ τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο τραπεζών θα συνεδριάσουν σήμερα Παρασκευή για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία, δήλωσαν στο Reuters δύο τραπεζικές πηγές.

Οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους τις δύο τελευταίες εβδομάδες, καθώς η Ελλάδα διαπραγματεύεται μια συμφωνία διάσωσης με τους διεθνείς πιστωτές της, αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και προετοιμάζονται για βαθιές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων του κλεισίματος ή της συγχώνευσης.

Πέρα του ενός πέμπτου των τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων της Βουλγαρίας ανήκουν σε ελληνικές τράπεζες. “Η εξαγορά θα γίνει στην συμβολική αξία του €1", δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της Eurobank και τραπεζίτης με άμεση γνώση του θέματος.

“Τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών θα συνεδριάσουν το απόγευμα για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η Eurobank λειτουργεί θυγατρική στη Βουλγαρία την Postbank, ενώ η Alpha Bank διαθέτει δίκτυο υποκαταστημάτων που ελέγχονται από την Αθήνα. Η Eurobank Βουλγαρίας είχε στο τέλος Μαρτίου ενεργητικό ύψους 5,9 δισεκατομμυρίων λέβα (€3,02 δισεκ.) και ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο καθαρά κέρδη ύψους 20,80 εκατομμύρια λέβα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Τράμπ - «Πολύ δύσκολο» να ζητήσω από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις - Η συνάντηση Ιράν με Ευρωπαϊους

Ισραήλ και Ιράν συνεχίζουν να ανταλλάσσουν επιθέσεις στην όγδοη μέρα της σύγκρουσής τους, με το ενδεχόμενο αμερικανικής εμπλοκής να μην έχει απομακρυνθεί.Ο Ιρανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε στη Γενεύη με τους ομολόγους του, της Βρετανίας της Γαλλίας και της Γερμανίας και την κορυφαία διπλωμάτη της ΕΕ. Οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ δήλωσαν ότι θέλουν να δουν τις συζητήσεις να συνεχίζονται και ανάμεσα σε Ιράν και ΗΠΑ. Η Τεχεράνη ζητά να σταματήσει πρώτα η επιθετικότητα του Ισραήλ.Ο Τραμπ δήλωσε, ανάμεσα σε άλλα, ότι «είναι δύσκολο να πούμε στο Ισραήλ να σταματήσει τις αεροπορικές επιθέσεις ενώ κερδίζει». Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE