ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Eurobank αγοράζει δίκτυο της Alpha Bank στη Βουλγαρία έναντι 1 ευρώ

Η Eurobank αγοράζει δίκτυο της Alpha Bank στη Βουλγαρία έναντι 1 ευρώ

Η Eurobank θα αγοράσει το ζημιογόνο δίκτυο καταστημάτων της Alpha Bank στη Βουλγαρία για το συμβολικό ποσό του €1, ενώ τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο τραπεζών θα συνεδριάσουν σήμερα Παρασκευή για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία, δήλωσαν στο Reuters δύο τραπεζικές πηγές.

Οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους τις δύο τελευταίες εβδομάδες, καθώς η Ελλάδα διαπραγματεύεται μια συμφωνία διάσωσης με τους διεθνείς πιστωτές της, αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας και προετοιμάζονται για βαθιές μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων του κλεισίματος ή της συγχώνευσης.

Πέρα του ενός πέμπτου των τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων της Βουλγαρίας ανήκουν σε ελληνικές τράπεζες. “Η εξαγορά θα γίνει στην συμβολική αξία του €1", δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της Eurobank και τραπεζίτης με άμεση γνώση του θέματος.

“Τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών θα συνεδριάσουν το απόγευμα για να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία", δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η Eurobank λειτουργεί θυγατρική στη Βουλγαρία την Postbank, ενώ η Alpha Bank διαθέτει δίκτυο υποκαταστημάτων που ελέγχονται από την Αθήνα. Η Eurobank Βουλγαρίας είχε στο τέλος Μαρτίου ενεργητικό ύψους 5,9 δισεκατομμυρίων λέβα (€3,02 δισεκ.) και ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο καθαρά κέρδη ύψους 20,80 εκατομμύρια λέβα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top