ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καρπασίας Χριστοφόρος: Στη διάθεση του ποιμνίου της Εκκλησίας για τη διαδοχή του Αρχιεπισκοπικού θρόνου

Καρπασίας Χριστοφόρος: Στη διάθεση του ποιμνίου της Εκκλησίας για τη διαδοχή του Αρχιεπισκοπικού θρόνου

Ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος ανακοίνωσε ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση του ποιμνίου της Εκκλησίας, για την επερχόμενη διαδοχή του Αρχιεπισκοπικού θρόνου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Καρπασίας Χριστοφόρος το πράττει αυτό όχι ως ο πιο άξιος για τη διακονία αυτή,  αλλά ως ένας Αρχιερέας, ο οποίος μέσα από το συνοδικό σύστημα της Εκκλησίας και με απόλυτο σεβασμό στη διαφορετικότητα των θέσεων, θα πορευθεί με αγάπη και ειρήνη, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος, προς ωφέλεια της Εκκλησίας και του Τόπου μας και προς δόξαν Θεού.

«Η διαδοχή του Αρχιεπισκοπικού θρόνου πρωτίστως αποτελεί ένα καθαρά εκκλησιαστικό γεγονός, παρά μία εκλογική διαδικασία. Ένα γεγονός το οποίο έχει την αναφορά του στην ουσία της Εκκλησίας, η οποία είναι το Σώμα του Χριστού. Συνεπώς, δεν μπορεί να αποτελεί μία συνήθης κοσμική διαδικασία, η οποία θα βγάζει προς τα έξω διεκδίκηση, αντιπαράθεση, συγκρούσεις και ανθρώπινα πάθη και αδυναμίες», αναφέρει.

Προσθέτει ότι στο εκκλησιαστικό αυτό γεγονός «δεν αναζητούμε τον καλύτερο γιατί απλώς δεν υπάρχει ο καλύτερος έναντι των άλλων, καθότι ο Προκαθήμενος μίας Εκκλησίας δεν αυτενεργεί, ούτε καθορίζει μονολιθικά, δεν επιβάλλει το δικό του πρόγραμμα, ούτε διοικεί από μόνος του, αλλά συνοδικά, συναινετικά, ενωτικά, αδελφικά, στο πνεύμα της αγάπης και της συνεννόησης μαζί με τους άλλους Αρχιερείς.

Η διαδοχή στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, συμπληρώνει, ως καθαρά εκκλησιαστικό γεγονός, είναι αποτέλεσμα προσευχής, εσωτερικής σύνεσης, φωτισμένου νου, συναίσθησης της ουσίας και αποστολής της Εκκλησίας. Αυτό βοηθά στην αποφυγή ενεργειών που πρωτίστως αλλοιώνουν τη δική μας ψυχική κατάσταση, και εκπέμπουν προς τα έξω μία εικόνα της Εκκλησίας, η οποία δεν έχει σχέση με την ουσία και φύση της.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκεΠρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top