ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπό κράτηση εκζητούμενος μέχρι το τέλος του μήνα για υπόθεση απάτης ύψους €760 εκατ. στην Κίνα - Η απόφαση του Επ. Δικαστηρίου

Υπό κράτηση εκζητούμενος μέχρι το τέλος του μήνα για υπόθεση απάτης ύψους €760 εκατ. στην Κίνα - Η απόφαση του Επ. Δικαστηρίου

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας διέταξε σήμερα όπως παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα αρχίσει η διαδικασία έκδοσης του στη Κίνα, άνδρας ηλικίας 49 ετών, ο οποίος καταζητείτο από τις αρχές της χώρας, βάση διεθνούς εντάλματος, σχετικά με υπόθεση απάτης, ύψους 760 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης λίγο πριν τις 9.30 το βράδυ της Κυριακής 13 Νοεμβρίου, ο 49χρονος άνδρας παρουσιάστηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, για να αναχωρήσει με προορισμό την Αθήνα. Ωστόσο κατά τον έλεγχο από μέλη της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι αυτός καταζητείται από τις αρχές της Κίνας από τον Ιούλιο του 2020, για υπόθεση απάτης.

Σύμφωνα με το διεθνές ένταλμα ο 49χρονος φέρεται να σχετίζεται με υπόθεση απάτης και απόσπασης μέσω δανείων από τράπεζες στη Κίνα, χρηματικού ποσού ύψους 5,6 δισεκατομμυρίων γιουάν CNY Κίνας, ισότιμο με ποσό ύψους πέραν των 760 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο 49χρονος συνελήφθη με προσωρινό ένταλμα που εκδόθηκε από τις Αρχές της Δημοκρατίας και χθες παρουσιάστηκε από μέλη του ΤΑΕ  Λάρνακας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου της πόλης, προκειμένου να ζητηθεί η κράτηση του μέχρι την έναρξη της διαδικασίας έκδοση του στην Κίνα.

Κατά τη χθεσινή διαδικασία ο εκζητούμενος δεν συγκατατέθηκε για την έκδοση του στην Κίνα και το Δικαστήριο όρισε την 12η Δεκεμβρίου ως ημερομηνία για έναρξη της σχετικής διαδικασίας.

Η Αστυνομία ζήτησε όπως ο 49χρονος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι την 12η Δεκεμβρίου, ωστόσο ο συνήγορος υπεράσπισης του έφερε ένσταση και ζήτησε χρόνο μέχρι σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου, για να μελετήσει το μαρτυρικό υλικό προκειμένου να αποφασίσει κατά πόσον θα φέρει ένσταση ή όχι στην κράτηση του πελάτη του.

Σήμερα ο 49χρονος παρουσιάστηκε εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου όπου και έδωσε τη συγκατάθεση του για να εκδοθεί στην Κίνα με αποτέλεσμα το Σώμα να ορίσει την 30η Νοεμβρίου ως νέα ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας έκδοσης του.

Την υπόθεση εξετάζει το ΤΑΕ Λάρνακας. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top