ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντίδραση αποδήμων Τουρκοκυπρίων για τη δήλωση ΕΕ για αποδοχή ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών

Αντίδραση αποδήμων Τουρκοκυπρίων για τη δήλωση ΕΕ για αποδοχή ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών

Η Ένωση Τουρκοκύπριων που ζουν στο εξωτερικό (ATCA) εξέφρασε την αντίδρασή της στη δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) ενάντια στην αποδοχή των κατεχομένων ως παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, σύμφωνα με την εφημερίδα «Βατάν».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στην ανακοίνωση της Ένωσης, εκφράζονται ευχαριστίες προς τη «μητέρα πατρίδα Τουρκία», τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την κυβέρνησή του καθώς και στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, οι οποίοι συνέβαλαν στην αποδοχή της «τδβκ» ως παρατηρητή στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη αυτή «ιστορικό βήμα».

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «είναι θλιβερό και άκυρο το γεγονός ότι αντέδρασε αυθημερόν στο ιστορικό βήμα που έκανε ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών σε σχέση με την ΤΔΒΚ η ΕΕ, η οποία δεν έχει υλοποιήσει τις υποσχέσεις που έχει δώσει στους Τουρκοκύπριους εδώ και τόσα χρόνια, ενώ είναι προφανές ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά εμποδίζει τη λύση. Η ακραία φιλο-ελληνική στάση της ΕΕ στο Κυπριακό έχει πλέον φτάσει στο επίπεδο της φάρσας».

«Είναι απαράδεκτο να κάνουν δηλώσεις που επιβραβεύουν την ελληνοκυπριακή πλευρά και να αγνοούν εμάς, σαν να κοροϊδεύουν το λαό μας. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει κανένα δικαίωμα και καμία εξουσία να εκπροσωπεί ολόκληρη την Κύπρο. Θα θέλαμε να γίνει γνωστό ότι δεν θα παρακολουθήσουμε αμέτοχοι να αγνοείται με οποιονδήποτε τρόπο η κυριαρχία μας και το κράτος μας και ότι δεν θα δεχθούμε να αγνοεί η ΕΕ τα ανθρώπινα δικαιώματά μας, το δικαίωμά μας στη ζωή και το δικαίωμά μας στην ανάπτυξη», αναφέρεται.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top