Δώρα σχεδόν 3.000 ευρώ έλαβε η Αννίτα – Από περιδέραιο μέχρι και μεταχειρισμένο ποδήλατο

Δώρα σχεδόν 3.000 ευρώ έλαβε η Αννίτα – Από περιδέραιο μέχρι και μεταχειρισμένο ποδήλατο

Στο πλαίσιο της Διαφάνειας, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της Βουλής των Αντιπροσώπων ο κατάλογος με τα μέλη του Σώματος που έλαβαν δώρα και τις χαριστικές παροχές κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση, είναι το γεγονός πως ο κατάλογος περιλαμβάνει μόλις ένα όνομα, αυτό της Προέδρου της Βουλής, κ. Αννίτας Δημητρίου, η οποία από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, έλαβε διάφορα δώρα συνολικής εκτιμώμενης αξίας 3.000 ευρώ, περίπου.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας της Βουλής, τα δώρα τα οποία περιλαμβάνονται στον συγκεκριμένο κατάλογο για σκοπούς δημοσιοποίησης, πρέπει να είναι εκτιμώμενης αξίας πέραν των 50 ευρώ, ενώ τα δώρα αξίας πέραν των 150 ευρώ θα πρέπει να συνοδεύονται από την προβλεπόμενη γραπτή αιτιολογημένη αναφορά ως προς τους λόγους και τις περιστάσεις υπό τις οποίες είχε κριθεί από τον Βουλευτή/Βουλεύτρια ότι το δώρο έπρεπε να γινόταν αποδεκτό και να μην επιστρέφετο και τούτο, προς αποφυγή διατάραξης της των σχέσεων των μερών, ήτοι δωρεοδόχου και δωρεοπαρόχου.

*Η φωτογραφία είναι από τη συνάντηση της Προέδρου της Βουλής με τον Πρόεδρο της Πολωνίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Το Ιράν περνά στην αντεπίθεση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μπαίνουν στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Αμερικανικά βομβαρδιστικά χτύπησαν τα ξημερώματα τρεις βασικές πυρηνικές εγκαταστάσεις. Μεταξύ αυτών, το υπόγειο συγκρότημα του Φορντό, το μεγάλο εργοστάσιο εμπλουτισμού της Νατάνζ και μια εγκατάσταση κοντά στο Ισφαχάν. Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι το Φορντό καταστράφηκε πλήρως, καλώντας παράλληλα τους Ιρανούς σε ειρήνη, διαφορετικά – όπως είπε – τα επόμενα χτυπήματα θα είναι ισχυρότερα. Αποφασισμένο για αντίποινα εμφανίζεται το Ιράν. Με έντονη ανησυχία παρακολουθεί η διεθνής κοινότητας τις εξελίξεις υπό το φόβο για ευρύτερη περιφερειακή σύρραξη στην περιοχή.