ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Στρατηγική επίθεση ΔΗΣΥ κατά Μαυρογιάννη για πρόκριση Αβέρωφ στον δεύτερο γύρο

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ 2023: Στρατηγική επίθεση ΔΗΣΥ κατά Μαυρογιάννη για πρόκριση Αβέρωφ στον δεύτερο γύρο

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης μπαίνει πλέον εντονότερα στο στόχαστρο του επιτελείου του Αβέρωφ Νεοφύτου και του ΔΗΣΥ, αφού όλα δείχνουν ότι θα είναι ο αντίπαλος στη διεκδίκηση του δεύτερου εισιτηρίου για την επαναληπτική εκλογή της 12ης Φεβρουαρίου.

Με δεδομένη τη καθαρή πρωτιά του Νίκου Χριστοδουλίδη, όπως προκύπτει από όλες τις δημοσκοπήσεις, κυρίαρχη εκτίμηση στην Πινδάρου είναι ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, ως υποψήφιος που στηρίζεται από τον μεγάλο πολιτικό τους αντίπαλο, δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο, γιατί κάτι τέτοιο ενδεχομένως να έχει σοβαρό κόστος στην προσπάθεια για πρόκριση στον δεύτερο γύρο.

Τα ομαδικά πυρά που δέχθηκε την Πέμπτη ο Ανδρέας Μαυρογιάννης για την οικονομική πολιτική, τόσο από τον ΔΗΣΥ και το επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και από το Προεδρικό, είναι ενδεικτικά της επικαιροποιημένης τακτικής που έχει υιοθετήσει το στρατόπεδο της Πινδάρου ενόψει της προεδρικής αναμέτρησης του Φεβρουαρίου. Ζητούμενο για το επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι το κλείδωμα της δεύτερης θέσης με απόσταση ασφαλείας από τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, κάτι που θα επιτρέψει στην ηγεσία της παράταξης να πορευτεί τους επόμενους δυόμιση μήνες χωρίς το άγχος για την έκβαση του πρώτου γύρου. Μια τέτοια εξέλιξη θα φέρει ηρεμία στα ανώτατα δώματα του κόμματος και θα αποτρέψει φυγόκεντρες τάσεις και περαιτέρω απώλειες. Στον ΔΗΣΥ θέτουν ως πρώτιστο στόχο την πρόκριση στον δεύτερο γύρο και από εκεί και εκεί εκτιμούν ότι όλα είναι ανοικτά. Παρόλον ότι δεν παραγνωρίζουν τα δημοσκοπικά δεδομένα, είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι ο δεύτερος γύρος είναι μια εντελώς ξεχωριστή διαδικασία με τη δική της δυναμική, η οποία υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει σε ανατροπή του σκηνικού. Κι αυτό γιατί, στο επιτελείο Αβέρωφ Νεοφύτου εκτιμούν ότι κυρίως λόγω του Κυπριακού, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις αλλά και προσωπικότητες, οι οποίες παρά τις διαφωνίες, ευκολότερα θα βρεθούν στο ίδιο χαράκωμα με τον Αβέρωφ Νεοφύτου αντί με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, λόγω των επιφυλάξεων για τη στήριξη από δυνάμεις της λεγόμενης απορριπτικής σχολής στο Εθνικό θέμα.

Πάντως στελέχη του ΔΗΣΥ υποστηρίζουν ότι η μετωπική επίθεση κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη έχει αφήσει χώρο στον Ανδρέα Μαυρογιάννη, κάτι το οποίο ενδεχομένως να αποδειχθεί λανθασμένο, γιατί, ουσιαστικά, αφήνει εκτός κάδρου το ΑΚΕΛ, που παραμένει ο διαχρονικός ιδεολογικός και πολιτικός αντίπαλος της Δεξιάς παράταξης. Τα ίδια στελέχη εκτιμούν ότι η αύξηση της συσπείρωσης μπορεί να επιτευχθεί με όρους πόλωσης, κάτι που μέχρι τώρα ο ΔΗΣΥ έχει αποφύγει, προφανώς γιατί επικέντρωσε τα πυρά του σε βάρος του Νίκου Χριστοδουλίδη για να ανακόψει τις διαρροές προς τον τέως ΥΠΕΞ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top