LIKE ONLINE

Όσοι δεν παραιτήθηκαν... να έρθουν στο γραφείο, έχουμε Μουντιάλ, είπε ο Μασκ στους προγραμματιστές του Twitter

Όσοι δεν παραιτήθηκαν... να έρθουν στο γραφείο, έχουμε Μουντιάλ, είπε ο Μασκ στους προγραμματιστές του Twitter

Ο Έλον Μασκ απέστειλε email στους τεχνικούς του Twitter την Παρασκευή (18/11), ζητώντας από κάθε υπάλληλο που ξέρει να συντάσσει κώδικα λογισμικού να βρεθεί στον 10ο όροφο των γραφείων της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο.

«Εάν είναι δυνατόν, θα το εκτιμούσα εάν μπορούσατε να πετάξετε στο Σαν Φρανσίσκο για να είστε παρόντες αυτοπροσώπως»,  ανέφερε ο δισεκατομμυριούχος προσθέτοντας ότι εκείνος θα βρισκόταν στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας «μέχρι τα μεσάνυχτα» σύμφωνα με το Reuters.

Ο ίδιος είπε ότι θα προσπαθήσει να μιλήσει με υπαλλήλους που βρίσκονται εκτός των κεντρικών γραφείων μέσω βίντεο και ότι μόνο όσοι δεν μπορούσαν να φτάσουν δια ζώσης στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ή είχαν μια οικογενειακή έκτακτη ανάγκη θα δικαιολογούνταν.

Μάλιστα, το μεσημέρι του Σαββάτου ο Μασκ ανήρτησε φωτογραφίες στο Twitter μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.
 

Τα email του Μασκ ήρθαν μια μέρα μετά τις πληροφορίες ότι περίπου 1.200 υπάλληλοι του Twitter αποφάσισαν να αποχωρήσουν την εταιρεία μετά το τηλεσίγραφο να συμφωνήσουν σε άνευ όρων, υψηλής έντασης, ατελείωτων ωρών απασχόληση, διαφορετικά να φύγουν.

Μάλιστα, δεκάδες εργαζόμενοι ανέβασαν στο Twitter τις παραιτήσεις τους παραφράζοντας το εσωτερικό εταιρικό σλόγκαν #lovewhereyouworked.

 «Μπορεί να είμαι #εξαιρετική, αλλά Θεέ μου, δεν είμαι #σκληροπυρηνική», έγραψε στο Twitter η Andrea Horst, η οποία εργαζόταν στην διαχείριση χωρητικότητας δεδομένων στο Twitter.

Η απώλεια εργαζομένων σε κρίσιμους ρόλους έρχεται λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, οπότε και αναμένεται αύξηση της κίνησης. Η υψηλή επισκεψιμότητα θα μπορούσε να αποβεί σημαντική δοκιμασία για το νέο Twitter 2.0, παραδέχθηκε ο Μασκ, σύμφωνα με τον Guardian.

Παράλληλα, ο Μάσκ βρήκε χρόνο να ξεκινήσει μια δημοσκόπηση στο Twitter ζητώντας από τους χρήστες να ψηφίσουν εάν πρέπει θα αποκατασταθεί ο λογαριασμός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην πλατφόρμα. Τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι περίπου το 60% ψήφισε ναι. Την ίδια στιγμή, επανέφερε λογαριασμούς χρηστών που είχαν ανασταλεί.

Οι πρώτες τρεις εβδομάδες του Μασκ ως ιδιοκτήτης του Twitter χαρακτηρίστηκαν από γρήγορες αλλαγές και χάος. Απέλυσε τον προηγούμενο διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter και άλλα ανώτερα στελέχη και στη συνέχεια απέλυσε το μισό προσωπικό του νωρίτερα αυτό το μήνα.

Στην αρχή του μήνα, υπήρχαν περισσότεροι από 7.000 εργαζόμενοι στην εταιρεία. Τώρα, οι 2.500 που λέγεται ότι παραμένουν, έχουν αποκλειστεί από τα γραφεία τους μέχρι τη Δευτέρα χωρίς να έχει δοθεί επίσημη αιτιολογία για την απόφαση αυτή, σύμφωνα με την Daily Mail.

Την ίδια ώρα, χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατακεραύνωσαν τον Μασκ στο Twitter με το #RIPTwitter και συνέκριναν αστειευόμενα τη μαζική έξοδο από την εταιρεία με τον βυθιζόμενο Τιτανικό και ένα φλεγόμενο σπίτι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top