Κίνα: 10 νεκροί από πυρκαγιά σε συγκρότημα κατοικιών - Δεν πρόλαβαν να βγουν από τα σπίτια λόγω lockdown

Κίνα: 10 νεκροί από πυρκαγιά σε συγκρότημα κατοικιών - Δεν πρόλαβαν να βγουν από τα σπίτια λόγω lockdown

Κοινωνικός αναβρασμός επικρατεί και πάλι στην Κίνα λόγω των διαδηλώσεων κατά των περιορισμών για τον κορωνοϊό. Το νέο κύμα αντίδρασης στην πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων καταγράφεται ύστερα από φωτιά που ξέσπασε σε συγκρότημα κατοικιών κάτι που είχε ως συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 10 άνθρωποι.

Κάτοικοι στην πόλη Ουρούμτσι επιτίθενται στις αρχές, παραβιάζοντας οδοφράγματα και φωνάζοντας «τέλος στην εποχή του lockdown».

Οι μολύνσεις αυτήν τη στιγμή στην Κίνα βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδά τους, όμως οι θάνατοι είναι πολύ λίγοι αναλογικά με τον πληθυσμό.

Ηλεκτρισμένο είναι το κλίμα στο Ουρούμτσι με τον κόσμο να κατηγορεί τις Αρχές ότι λόγω των αυστηρών περιορισμών δεν κατάφεραν οι κάτοικοι να φύγουν από τα διαμερίσματα τη στιγμή της πυρκαγιάς.

Τα ειδικά μέτρα έχουν εφαρμοστεί στην πόλη από τον Αύγουστο, με την οργή των κατοίκων να έχει φουντώσει μετά τη φονική πυρκαγιά.

Ωστόσο οι Αρχές υποσχέθηκαν την τιμωρία όσων δεν φάνηκαν συνεπείς την ώρα του καθήκοντος.

Σε πλάνα που κυκλοφόρησαν, πριν από λίγα 24ωρα, κάτοικοι φορώντας μάσκα συγκεντρώθηκαν το βράδυ στους δρόμους.

Οι σκηνές χάους αναμένεται να επαναληφθούν για καιρό και σε άλλες πόλεις της Κίνας λόγω της αγανάκτησης από τον πολύμηνο εγκλεισμό.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Ο Αναστασιάδης στο επίκεντρο του φορολογικού ελέγχου - Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

«Κράτος Μαφία»: Ο Αναστασιάδης στο επίκεντρο του φορολογικού ελέγχου - Ποιοι μπαίνουν στο μικροσκόπιο

Τριμελή επιτροπή έχει ορίσει ο Έφορος Φορολογίας, προκειμένου να εξετάσει το υλικό που διαβιβάστηκε από την Αρχή κατά της Διαφθοράς αναφορικά με τις καταγγελίες και τα ευρήματα που συνδέονται με το βιβλίο του Μακάριου Δρουσιώτη «Κράτος Μαφία».

BEST OF TOTHEMAONLINE