ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πυρά» Στεφάνου κατά Κυβέρνησης για την ακρίβεια: «Πρέπει να φύγει»

«Πυρά» Στεφάνου κατά Κυβέρνησης για την ακρίβεια: «Πρέπει να φύγει»

«Πυρά» κατά της Κυβέρνησης για την ακρίβεια, εξαπέλυσε σήμερα (27/11) ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Λαϊκή Αγορά Ανθούπολης.

Όπως τόνισε, «δεν τρέφουμε ψευδαίσθηση ότι η κυβέρνηση στους τελευταίους μήνες της 10ετούς διακυβέρνησής της θα βοηθήσει τον κόσμο κι ότι θα βοηθήσει τους μικρομεσαίους. Αυτό δεν το έκανε ποτέ. Είναι για αυτό που θα πρέπει αυτή η κυβέρνηση να φύγει, να φύγει ο Συναγερμός από την εξουσία».

Αυτούσιες οι δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ:

Κάθε φορά που έχουμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε με κόσμο, όπως σήμερα στη Λαική Αγορά της Ανθούπολης, ο κόσμος μεταφέρει ένα μήνυμα αγωνίας. Η ακρίβεια απομυζά τα εισοδήματα των νοικοκυριών και ασκεί μεγάλη πίεση στις επιχειρήσεις, ειδικά στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Είναι φανερό ότι χρειάζεται η κρατική αρωγή, η κρατική παρέμβαση για να βοηθήσει τον κόσμο να ανταπεξέλθει σε αυτές τις πολύ δύσκολες μέρες, την πολύ δύσκολη περίοδο που βρισκόμαστε.

Έχει τις δυνατότητες το κράτος να το κάνει αλλά η κυβέρνηση του Αναστασιάδη-Συναγερμού πεισματικά αρνείται. Μέχρι τώρα, η κυβέρνηση έχει αυξημένα έσοδα, σε σχέση με αυτά που προϋπολόγιζε, πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Πολύ μεγάλο μέρος αυτού του δισεκατομμυρίου έρχεται από τις αυξημένες εισπράξεις που έχει η κυβέρνηση, λόγω του ΦΠΑ. Είναι λογικό. Αυξημένες τιμές, αυξημένο ΦΠΑ.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση όμως, στο πλαίσιο μιας διαχρονικής κοινωνικής αναλγησίας που επιδεικνύει, δεν βοηθά τον κόσμο, δεν βοηθά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόσφατη στατιστική της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατατάσσει την Κύπρο τέταρτη από το τέλος σε σχέση με την παρέμβαση και τη βοήθεια που δίνει το κράτος στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

Δεν τρέφουμε ψευδαίσθηση ότι η κυβέρνηση στους τελευταίους μήνες της 10ετούς διακυβέρνησής της θα βοηθήσει τον κόσμο κι ότι θα βοηθήσει τους μικρομεσαίους. Αυτό δεν το έκανε ποτέ.

Είναι για αυτό που θα πρέπει αυτή η κυβέρνηση να φύγει, να φύγει ο Συναγερμός από την εξουσία που έχει εκτοξεύσει τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες στα ύψη και να έρθει στην Προεδρία ένας Πρόεδρος με ένα προοδευτικό πρόγραμμα για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και να βάλουμε ξανά την Κύπρο στον δρόμο της προόδου, της ευημερίας, της προκοπής. Ένας πρόεδρος και μια κυβέρνηση που να γνοιάζεται για τον από κόσμο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτός ο Πρόεδρος είναι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top