ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαμαρτυρία γονέων: Επιδεινώνεται η κατάσταση με τον υπερπληθυσμό των σχολείων - Καταγγελίες για σοβαρά κτηριακά προβλήματα

Διαμαρτυρία γονέων: Επιδεινώνεται η κατάσταση με τον υπερπληθυσμό των σχολείων - Καταγγελίες για σοβαρά κτηριακά προβλήματα

Συμβολική εκδήλωση μπροστά από το Ευρυβιάδειο Γυμνάσιο της Λάρνακας πραγματοποίησαν σήμερα (28/11) το μεσημέρι μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης πόλης κι επαρχίας Λάρνακας, διαμαρτυρόμενοι για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχολικά κτήρια της πόλης, κυρίως λόγω του υπερπληθυσμού μαθητών.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης σε σχολεία της Λάρνακας μελών της επιτροπής Παιδείας της Βουλής. Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Γονέων, παρά τα επανειλημμένα διαβήματα που έγιναν κατά καιρούς, οι συνθήκες μάθησης σε ορισμένα σχολεία της πόλης κι επαρχίας Λάρνακας επιδεινώνονται αντί να βελτιώνονται, με τους μαθητές να είναι τα πρώτα θύματα.

Όπως αναφέρθηκε, ο υπερπληθυσμός των μαθητών, η αύξηση των μετακινούμενων τμημάτων, τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα και η ανεπάρκεια σε αίθουσες διδασκαλίας και σε τεχνολογικό εξοπλισμό είναι τα πιο σοβαρά προβλήματα που παρεμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων. Τα σχολεία με τα σοβαρότερα προβλήματα υπερπληθυσμού είναι τα Γυμνάσια Βεργίνας, Αραδίππου, Λειβαδιών και Δροσιάς.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα γυμνάσια της πόλης καθώς και σε ορισμένα λύκεια. Η μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην ανέγερση νέου γυμνασίου στο χώρο της πρώην Διανέλλειου Τεχνικής Σχολής, που αποτελεί πάγιο αίτημα της Λάρνακας, έχει επιδεινώσει το πρόβλημα. Επιπλέον, προβλήματα παρατηρούνται και όσον αφορά την υλικοτεχνική υποδομή κάποιων σχολείων. Όπως λέχθηκε, υπάρχουν σχολεία στις περιοχές Βεργίνας, Αραδίππου, Λειβαδιών και Δρομολαξιάς όπου δεν υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι χώροι, ενώ μαθήματα τεχνολογικά δεν διδάσκονται στις κατάλληλες αίθουσες.

Παράλληλα, οι γονείς υποστήριξαν ότι οι εξετάσεις τετραμήνων «πνίγουν» τα παιδιά τους στα σχολεία και δημιουργούν συνθήκες άγχους και παραπαιδείας. Ουσιαστικά αυτό που ζήτησαν οι γονείς είναι να μην μετατρέπονται τα σχολεία… σε φροντιστήρια, να μην γίνονται, δηλαδή, μόνο κάποια επιλεκτικά μαθήματα και όλα τα άλλα μαθήματα είτε να υποβαθμίζονται, είτε να περιορίζονται.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Παύλος Μυλωνάς, σε δηλώσεις του στο Γυμνάσιο Αραδίππου είπε ότι τον ερχόμενο Μάρτιο θα καταθέσει πρόταση νόμου για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων, δήλωση που χαιρετίστηκε με ικανοποίηση από τους γονείς.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top