ΔΝΤ σε Κίνα: Υιοθετείστε πιο στοχευμένη προσέγγιση απέναντι στην Covid

ΔΝΤ σε Κίνα: Υιοθετείστε πιο στοχευμένη προσέγγιση απέναντι στην Covid

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα προέτρεψε σήμερα το Πεκίνο να υπαναχωρήσει από τα αυστηρά lockdowns που επιβάλλει προκειμένου να αντιμετωπίσει τα κρούσματα COVID-19 και αντ’ αυτού να κινηθεί προς περισσότερο στοχευμένες ενέργειες, επικαλούμενη τον αντίκτυπο στους πολίτες και την οικονομία της Κίνας.

Η Γκεοργκίεβα, σε συνέντευξή της στο Associated Press, κάλεσε το Πεκίνο να προχωρήσει σε «αναπροσαρμογή» της λεγόμενης προσέγγισης «μηδενικής ανοχής στην COVID», την ώρα που οι αντιδράσεις κατά των πολιτικών της Κίνας έχουν προκαλέσει διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρθηκε επίσης στον πληθωρισμό και τα επιτόκια, τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας και την κρίση πείνας, σύμφωνα με το AP.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.

BEST OF TOTHEMAONLINE