ΔΝΤ σε Κίνα: Υιοθετείστε πιο στοχευμένη προσέγγιση απέναντι στην Covid

ΔΝΤ σε Κίνα: Υιοθετείστε πιο στοχευμένη προσέγγιση απέναντι στην Covid

Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα προέτρεψε σήμερα το Πεκίνο να υπαναχωρήσει από τα αυστηρά lockdowns που επιβάλλει προκειμένου να αντιμετωπίσει τα κρούσματα COVID-19 και αντ’ αυτού να κινηθεί προς περισσότερο στοχευμένες ενέργειες, επικαλούμενη τον αντίκτυπο στους πολίτες και την οικονομία της Κίνας.

Η Γκεοργκίεβα, σε συνέντευξή της στο Associated Press, κάλεσε το Πεκίνο να προχωρήσει σε «αναπροσαρμογή» της λεγόμενης προσέγγισης «μηδενικής ανοχής στην COVID», την ώρα που οι αντιδράσεις κατά των πολιτικών της Κίνας έχουν προκαλέσει διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρθηκε επίσης στον πληθωρισμό και τα επιτόκια, τις αυξανόμενες τιμές ενέργειας και την κρίση πείνας, σύμφωνα με το AP.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Ανασχηματισμός: Η αινιγματική απάντηση Χριστοδουλίδη - Δεν διέψευσε τα σενάρια

Με τη φράση ότι «οι ανασχηματισμοί δεν εξαγγέλλονται, αλλά ανακοινώνονται», απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στα σενάρια για επικείμενες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα εντός Αυγούστου, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες και τις διαρροές ονομάτων. Την ίδια ώρα, έστρεψε την προσοχή στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε ύψιστη προτεραιότητα, ανακοινώνοντας ότι έχει ήδη αρχίσει σε τεχνοκρατικό επίπεδο η προεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη για τη σύγκληση μιας διευρυμένης διάσκεψης.