ΕΛΛΑΔΑ

Κιβωτός του Κόσμου: Στο «μικροσκόπιο» στενός συνεργάτης του πατέρα Αντώνιου που έδινε εντολές για ξυλοδαρμούς

Κιβωτός του Κόσμου: Στο «μικροσκόπιο» στενός συνεργάτης του πατέρα Αντώνιου που έδινε εντολές για ξυλοδαρμούς

Την ώρα που τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας και της Αρχής Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος «ξεσκονίζουν» τα οικονομικά της Κιβωτού του Κόσμου, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της Δικαιοσύνης για τις καταγγελίες σχετικά με περιστατικά ασέλγειας και κακοποίησης με θύματα τροφίμους της Δομής.

Στα χέρια των δύο Εισαγγελέων Ανηλίκων, κ. Κοπελάκη και Τσίχλη, που χειρίζονται την υπόθεση της Κιβωτού βρίσκονται 13 καταθέσεις μαρτύρων, παιδιών που φιλοξενήθηκαν ή φιλοξενούνται ακόμα στην οργάνωση αλλά και πρώην εργαζομένων.

Το πρωί της Δευτέρας, ένας πρώην παιδαγωγός της Κιβωτού κατέθεσε στην Εισαγγελία Ανηλίκων και, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών.

Το ίδιο φέρονται να έχουν κάνει και άλλοι, πρώην εργαζόμενοι με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για τρεις περιπτώσεις ασέλγειας, σε βάρος δύο ενήλικων και ενός ανήλικου, με δράστες υψηλόβαθμα στελέχη της Κιβωτού.

Πέρα από την καταγγελία του 19χρονου, ο οποίος κατονομάζει τον Πατέρα Αντώνιο ως το στέλεχος που τον κακοποίησε σεξουαλικά, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου ερευνά μια ακόμη υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού που μένει μέχρι και σήμερα στη Δομή.

Παράλληλα, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών έχει μπει και ένας από τους πλέον στενούς συνεργάτες του πατέρα Αντωνίου ο οποίος κατηγορείται από τροφίμους για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Πρόκειται για τον 35χρονο Π., τον οποίον «δείχνουν» μέσα από τις καταθέσεις τους αρκετά παιδιά ως τον άνθρωπο που είτε έδινε εντολές για ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια ή κακοποιούσε ο ίδιος τους «απείθαρχους» τροφίμους.

Οι καταγγελίες σε βάρος του πρώην τρόφιμου και μετέπειτα παιδαγωγού της Δομής πληθαίνουν και δεν αποκλείεται το όνομα του 35χρονου να περιληφθεί στη δικογραφία που σχηματίζουν οι δύο Εισαγγελείς Ανηλίκων.

Πηγή: protothema.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top