ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαύρη επέτειος: 41 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Μαύρη επέτειος: 41 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ο κυπριακός Ελληνισμός, με τη συμπλήρωση σήμερα 41 χρόνων από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, καταδικάζει το έγκλημα, τιμά τους πεσόντες και διατρανώνει την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τον αγώνα για δικαίωση και επανένωση της πατρίδας μας.

Σε όλες σχεδόν τις πόλεις στην ελεύθερη Κύπρο οργανώνονται εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες και δεήσεις για τους αγνοούμενους καθώς και αντικατοχικές εκδηλώσεις και πορείες.

Στις 5.30 το πρωί, ώρα που άρχισε η εισβολή του Αττίλα, ήχησαν οι σειρήνες.

Στις οκτώ το πρωί, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και άλλων επισήμων, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας.

Στη συνέχεια θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας Φανερωμένης το επίσημο μνημόσυνο για όσους έπεσαν κατά την τουρκική εισβολή και θα γίνει παράκληση για την απελευθέρωση του νησιού και για διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων. Θα παραστούν οι πολιτικές, πολιτειακές, στρατιωτικές και θρησκευτικές Αρχές του τόπου.

Στις οκτώ και μισή το βράδυ οργανώνεται στο Προεδρικό Μέγαρο εκδήλωση για τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με την ευκαιρία της σημερινής μαύρης επετείου κόμματα και οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις στις οποίες καταδικάζουν το βάρβαρο έγκλημα σε βάρος της πατρίδας μας και καλούν σε συστράτευση και ομοψυχία για αντιμετώπιση των προκλήσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top