ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η επικαροποίηση του μνημονίου αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή - Τρείς ώρες έκατσαν στο ΥΠΟΙΚ οι Τροϊκανοί

Η επικαροποίηση του μνημονίου αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή - Τρείς ώρες έκατσαν στο ΥΠΟΙΚ οι Τροϊκανοί

Οι επικεφαλής του κλιμακίου της Τρόικας για την Κύπρο, είχαν την Δευτέρα (20/7/2015) συνάντηση τριών και πλέον ωρών στο Υπουργείο Οικονομικών στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδης και της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, στο πλαίσιο της 7ης αξιολόγησης του κυπριακού προγράμματος προσαρμογής.

Στο Υπουργείο Οικονομικών βρέθηκαν σήμερα και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης καθώς και ο Επίτροπος Αποκρατικοποιήσεων Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Γύρω στις 12.00 οι επικεφαλής της Τρόικας είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη στον Υπουργείο Ενέργειας.

Οι επικεφαλής αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να δουν αρχηγούς κοινοβουλευτικών κομμάτων. Την Τετάρτη αναμένεται να έχουν συνάντηση με το διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Τράπεζας, ενώ την Πέμπτη θα συναντηθούν με την Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας. Αντίστοιχες επαφές αναμένονται με εκπροσώπους της Διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου. Θα υπάρξουν επίσης συναντήσεις με Υπουργεία και υπηρεσίες.

Η επικαροποίηση του μνημονίου αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Μια θετική αξιολόγηση θα επιτρέψει να εκταμιευθούν 500 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να χρησιμοποιηθούν από την Κυβέρνηση για να αποπληρώσει την τελευταία σημαντική οικονομική υποχρέωση, που αφορά τη λήξη ευρωπαϊκού ομολόγου (ΕΜΤΝ), συνολικού ποσού ενός δισεκατομμυρίου ευρώ το οποίο λήγει τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Με την αναχώρηση των κλιμακίων των διεθνών πιστωτών αναμένεται να κορυφωθούν και οι διεργασίες για την κατάρτιση του προϋπολογισμού για το 2016 ο οποίος θα είναι ο τελευταίος που καταρτίζεται στο πλαίσιο του μνημονίου.

Στα πλαίσια της παρούσας αξιολόγησης αναμένεται να καταγραφεί  η πρόοδος που έχει επιτευχθεί στο θέμα της έκδοσης  τίτλων ιδιοκτησίας στους “εγκλωβισμένους” αγοραστές από τους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης και στο θέμα της πώλησης δανείων.

Αντίστοιχα, οι τρεις μεγάλες εκκρεμότητες της παρούσα φάσης είναι η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας, οι αποκρατικοποιήσεις, ειδικότερα της Cyta και των λιμανιών και η αυτονόμηση των νοσοκομείων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top