ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέκος Τρυφωνίδης: «Να μην παραγράφουμε την εμπλοκή Γρίβα στο πραξικόπημα»

Αλέκος Τρυφωνίδης: «Να μην παραγράφουμε την εμπλοκή Γρίβα στο πραξικόπημα»

Οφείλουμε να μην επιτρέψουμε στο ψήφισμα για τον Γρίβα να μας διχάσει, δήλωσε ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ, Αλέκος Τρυφωνίδης λέγοντας πως τιμούν τον αγώνα της ΕΟΚΑ, τον πολιτικό αρχηγό, εθνάρχη Μακάριο, τον στρατιωτικό αρχηγό Γρίβα Διγενή κι όλους τους αγωνιστές, αλλά «δεν έχουμε δικαίωμα να παραγράψουμε την εμπλοκή του στρατηγού πριν τα γεγονότα του 1974».

Ένα πραξικόπημα δεν γίνεται τους τελευταίους έξι μήνες, οργανώνεται από πριν, πρόσθεσε λέγοντας ότι πρέπει να παραδεχθούμε όλοι αυτές τις αλήθειες για να πάμε μπροστά.

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση για τον Προϋπολογισμό ο κ. Τρυφωνίδης είπε ότι η διαδικασία συζήτησης και ψήφισής του είναι η κορυφαία πράξη ενός κοινοβουλίου και η ΔΗΠΑ ταυτίζεται με την πολιτική του αυθεντικού κέντρου που πολιτεύεται δημιουργικά, συναινετικά, συνθετικά και καταλήγει έμπρακτα σε θέσεις υπέρ των πολιτών.

Ο προϋπολογισμός του 2023, είπε, παρουσιάζει μια αισιόδοξη εικόνα καταγράφοντας θετικούς ρυθμούς οικονομικούς ανάπτυξης και οικονομικά πρόσημα στους κυριότερους οικονομικούς δείκτες.  Σε αντίθεση, σημείωσε, με τα διεθνή δεδομένα που προβλέπουν ύφεση και αρνητικές εξελίξεις.

Μίλησε για κίνδυνο δημιουργίας νέων μη εξυπηρετούμενων δανείων λόγω του πληθωρισμού και της αύξησης των επιτοκίων και θα διογκώσει το πρόβλημα χιλιάδων νοικοκυριών. Θεωρεί το θέμα αυτό άρρηκτα συνδεδεμένο με το θέμα των εκποιήσεων και εκτίμησε θετικό ότι ο ΠτΔ θα υπογράψει τον νόμο για τις εκποιήσεις, διευκρινίζοντας ότι στόχος τους δεν είναι η αναστολή των εκποιήσεων, αλλά «να δώσουμε οριστικές λύσεις με αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για εξισορρόπηση των θέσεων δανειολήπτη – τραπεζών – εταιρειών διαχείρισης».

Ο κ. Τρυφωνίδης είπε ότι η ΔΗΠΑ ζητεί την αναβάθμιση του θεσμού του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, με σωστή στελέχωση και οργάνωση για να ανταποκρίνεται στα χιλιάδες παράπονα πολιτώνγια τις καταχρηστικές ρήτρες στα δάνεια.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top