ΠΑΡΑ-THEMA

Παρέμβαση Themaonline: Ας διδαχθούμε από την Ιστορία

Παρέμβαση Themaonline: Ας διδαχθούμε από την Ιστορία

H Κύπρος κατέβαλε βαρύ τίμημα για την απερισκεψία ανθρώπων που δρούσαν με κίνητρο μια νοσηρή αντίληψη περί πατριωτισμού χωρίς να προσμετρούν τις επιπτώσεις των πράξεών τους. Μέχρι και σήμερα οι πληγές της Κύπρου παραμένουν ανοικτές και κάθε πράξη βίας και τρομοκρατίας μοιάζει με αλάτι πάνω σε αυτές.

Μέχρι τώρα η προεκλογική εκστρατεία κινήθηκε σε σωστά πλαίσια, που δεν αναμοχλεύουν τα πάθη του παρελθόντος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η υπευθυνότητα και η άδολη έγνοια για τη χώρα θα τεθούν πάνω από τους όποιους πολιτικούς σχεδιασμούς από όσους επενδύουν στην πόλωση.

Την ώρα που η χώρα δέχεται ευθείες απειλές από την Τουρκία, το τελευταίο που έχει ανάγκη είναι το διχασμό, τη δημιουργία συγκρουσιακού κλίματος και το διαχωρισμό των ανθρώπων αναλόγως των πεποιθήσεών τους.

Η Κύπρος δεν έχει την πολυτέλεια να επιστρέψει σε συνθήκες του παρελθόντος. Ο λαός μας, ιδιαίτερα η νέα γενιά, ασφυκτιά για τα βήματα που θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για ευημερία, ασφάλεια και προκοπή.

Όσοι καπηλεύονται τους αγώνες για την ελευθερία και τη δημοκρατία για να αποδείξουν ότι είναι πιο πατριώτες από τους υπόλοιπους, ας παραδειγματιστούν από τα μαθήματα της ιστορίας και ας ρίξουν το βλέμμα τους στον Πενταδάκτυλο, ο οποίος μας θυμίζει με πολύ τραγικό τρόπο ότι η καλύτερη υπηρεσία που οφείλουμε στη χώρα μας είναι να την απαλλάξουμε από την τουρκική κατοχή.

Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να επιτευχθεί με πράξεις βίας και τρομοκρατίας, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν στην καταστροφή. Μας το διδάσκει η Ιστορία και μας το φωνάζουν εκείνοι που θυσιάστηκαν για να ζούμε ελεύθεροι.

Οφείλουμε να τους ακούσουμε και να τους σεβαστούμε. Καταδικάζουμε κάθε πράξη που στρέφεται κατά της Δημοκρατίας και συντασσόμαστε με τις δυνάμεις και τους ανθρώπους που ιεραρχούν ως κορυφαία προτεραιότητα την ανάγκη για ενότητα, σύνεση, ομοψυχία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top