ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση η ΠΟΕΔ – Σε εξέλιξη ψηφοφορία

Προς εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση η ΠΟΕΔ – Σε εξέλιξη ψηφοφορία

Η σημερινή μέρα είναι μια ιστορική μέρα, γιατί αποτελεί την αρχή για να ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας της ΠΟΕΔ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ για τις καταστατικές συνελεύσεις της Οργάνωσης, η Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου.

Ερωτηθείσα για την Παγκύπρια Καταστατική Συνέλευση της ΠΟΕΔ, η κα. Βασιλείου είπε πως σήμερα είναι η πρώτη μέρα της Παγκύπριας Καταστατικής Συνέλευσης της ΠΟΕΔ, σημειώνοντας ότι σε 16 κέντρα που λειτουργούν Παγκύπρια, μεταξύ 8:00 και 15:00, όλα τα μέλη ΠΟΕΔ κλήθηκαν να ασκήσουν το δικαίωμα ψήφου, όσον αφορά την πρόταση που έχει κατατεθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ και το οποίο στηρίζεται από όλες τις εκπαιδευτικές παρατάξεις της ΠΟΕΔ.

Ανέφερε, επίσης, ότι η ψηφοφορία θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου.

«Όπως εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό, η συναίνεση και ομοφωνία όλων των παρατάξεων ώστε να καταλήξουμε στο εν λόγω ψήφισμα, με αμοιβαίες υποχωρήσεις όλων, δίνουν το μήνυμα της ενότητας της ΠΟΕΔ, αλλά και των κοινών στόχων για το καλώς νοούμενο συμφέρον των μελών της Οργάνωσης», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα. Βασιλείου είπε ότι οι αλλαγές που προτείνονται στο Ψήφισμα, «θεωρούμε ως Διοικητικό Συμβούλιο ότι θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του τρόπο λειτουργίας της ΠΟΕΔ, με στόχο την ευελιξία και την αποτελεσματικότητα».

«Επιπλέον, οι αλλαγές αυτές θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που η Οργάνωση θα στηρίζει και θα διεκδικεί για τον Κλάδο. Για τον λόγο αυτό, κρίνεται πολύ σημαντική η παρουσία όλων των μελών της ΠΟΕΔ, γιατί χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία, ώστε μπορέσουν να εγκριθούν οι προτεινόμενες αλλαγές», συμπλήρωσε.

Επιγραμματικά, η κα. Βασιλείου ανέφερε ότι κάποιες από τις προτεινόμενες αλλαγές αφορούν τη μετατροπή του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου σε 13μελές Εκτελεστικό Διοικητικό Συμβούλιο, τη μετατροπή της θητείας των εκλεγμένων Γενικών Αντιπροσώπων από 3ετή σε 4ετή και την εφαρμογή της απλής αναλογικής στην εκλογή των Σωμάτων της ΠΟΕΔ.

«Όπως αντιλαμβάνεστε, η σημερινή μέρα είναι μια ιστορική μέρα, γιατί αποτελεί την αρχή για να ξεκινήσει ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του τρόπου λειτουργίας της ΠΟΕΔ. Σαφώς ο δρόμος ακόμα είναι μακρής αλλά ως ηγεσία της ΠΟΕΔ, καταθέτουμε τη δέσμευση στον κλάδο να ολοκληρώσουμε όλες εκείνες τις διαδικασίες που προβλέπονται για την αλλαγή του καταστατικού, το συντομότερο δυνατόν», σημείωσε.

Καταλήγοντας, η κα. Βασιλείου είπε ότι «στόχος όλων μας είναι ο εκσυγχρονισμός της Οργάνωσης, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις του σύγχρονου συνδικαλιστικού γίγνεσθαι».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

«Τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται σύντομα, μαζί με σειρά νομοθετημάτων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top