Στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-ASEAN ο ΠτΔ - Την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-ASEAN ο ΠτΔ - Την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συμμετέχει σήμερα στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-ASEAN, η οποία έχει ως κυριότερο στόχο την εμβάθυνση του πολιτικού διαλόγου και την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ένωσης των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Την Πέμπτη θα λάβει χώρα η Σύνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην ατζέντα της οποίας βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην Ουκρανία, θέματα ενέργειας και οικονομίας, ζητήματα που άπτονται των εξωτερικών σχέσεων της Ένωσης αλλά και του τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας, καθώς επίσης και οι σχέσεις της ΕΕ με τους εταίρους της Νότιας Γειτονίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν στις Βρυξέλλες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Νιόβη Παρισινού και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Στην Κύπρο επιστρέφουν την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Σχεδόν €1 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Κύπρο, δεν αφήσαμε να χαθεί χρόνος»

Στο 97,3% αναμένεται να φθάσει η απορρόφηση των πόρων που αναλογούν στην Κύπρο από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τις συνολικές εισπράξεις να υπολογίζεται ότι θα ανέλθουν σε περίπου €992 εκατ. μετά και την τελική εκταμίευση που αναμένεται τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE