ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προς μετακίνηση της κυκλοφορίας στην δεξιά λωρίδα στα κατεχόμενα – «Θα στραφούμε στο 5G, θα ανοίξουμε και το Βαρώσι»

Προς μετακίνηση της κυκλοφορίας στην δεξιά λωρίδα στα κατεχόμενα – «Θα στραφούμε στο 5G, θα ανοίξουμε και το Βαρώσι»

Τους ισχυρισμούς περί μετακίνησης της κυκλοφορίας στην δεξιά λωρίδα στα κατεχόμενα, φαίνεται να επιβεβαίωσε ο σύμβουλος του λεγόμενου υπουργού μεταφορών Ερχάν Αρικλί, Αλπτεκίν Εβμέζ.

Σύμφωνα με ανασκόπηση του Τ/κ Τύπου από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο Εβμέζ εξήγησε ότι θα προβούν σε αυτή την ενέργεια «παρά τους προδότες ανάμεσα μας», κατά την έκφρασή του.

Ο Εβμέζ ανέφερε και το εξής στην ανάρτησή του: «Στη χώρα μου, τόσο η βρετανική ψεύτικη πρίζα 3 ακίδων όσο και η αριστερή κυκλοφορία πρέπει να σταματήσουν. […] Θέλω να οδηγήσω το TOGG [Σημ. Μετ: Ηλεκτρικό αυτοκίνητο που παράγεται στην Τουρκία] στην ΤΔΒΚ γιατί είναι ο βασιλιάς. Δεν το θέλεις;».

«Τερματίστε την ψεύτικη βρετανική αποικιοκρατία».

Σε ανάρτηση του ο Εβμέζ σημείωσε και τα εξής, τα οποία η εφημερίδα χαρακτήρισε ως έκφραση μίσους: «Θα πάμε και στην Τραπεζούντα. Θα ανοίξουμε και τη νέα μας αεροπορική εταιρεία. Θα μειώσουμε και τις τιμές των εισιτηρίων. Θα στραφούμε και στο 5G. Θα ανοίξουμε και το Βαρώσι. Θα κάνουμε ό,τι δεν θέλετε […]. Θα αναζωογονήσουμε την ΤΔΒΚ. Σε πείσμα των ομοσπονδιακών που φαίνονται εθνικιστές και των προδοτών ανάμεσά μας».

Αντιδράσεις από μηχανολόγους

Η Halkın Sesi (17.12.22) αναφερόμενη στο θέμα της αλλαγής της λωρίδας κυκλοφορίας από τα αριστερά στα δεξιά, δημοσιεύει δηλώσεις του ηλεκτρολόγου μηχανικού Γιουσούφ Αβτζίογλου, ο οποίος σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανέφερε πως ενώ στην Τουρκία παράγεται το ηλεκτρικό όχημα TOGG, στην κατεχόμενη Κύπρο παράγεται το GÜNSEL, το οποίο παράγει αυτοκίνητα το τιμόνι των οποίων βρίσκεται στην δεξιά πλευρά.. Την ίδια στιγμή το τουρκικό TOGG παράγει αυτοκίνητα με το τιμόνι στα αριστερά και υπάρχουν σκέψεις να αλλάξει η λωρίδα κυκλοφορίας στο νησί για το φέρουν στην Κύπρο.

«Ρωτάμε λοιπόν, γιατί; Είστε εχθρός της εγχώριας παραγωγής; Ενώ όλες οι μάρκες αυτοκινήτων μπορούν να παράγουν αριστερό/δεξιό τιμόνι ανάλογα με τη χώρα που θα πουλήσουν, η TOGG δεν μπορεί; Η GÜNSEL που παράγεται στην ΤΔΒΚ μπορεί να κατασκευάσει δεξί τιμόνι, αλλά η TOGG που παράγεται στην Τουρκία δεν μπορεί; Δεν έχετε έναν σκοπό και ένα όραμα πέρα από το να είστε ευνοϊκός για κάποιον; Θα λάβετε υπόψη σας πιθανές συγκρούσεις και απώλειες ζωών λόγω αριστερού τιμονιού;», γράφει.

Τέλος, η Avrupa (19.12.22) γράφει ότι ο πρόεδρος του επιμελητηρίου μηχανολόγων μηχανικών (MMO), Αγιέρ Γιαρκινέρ, δήλωσε ότι η συνέντευξη του «υπουργού μεταφορών», Ερχάν Αρικλί στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet σχετικά με την εισαγωγή στα κατεχόμενα οχημάτων μάρκας Togg που παράγονται στην Τουρκία με το τιμόνι στα αριστερά, «είναι αβάσιμη και ότι μια τέτοια δήλωση δεν μπορεί να γίνει από έναν υπουργό, ούτε καν από έναν έμπορο που αγαπά την πατρίδα του».

Σε ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Γιακίνερ ανέφερε ότι «αυτή η χώρα έχει το επιμελητήριο μηχανολόγων μηχανικών και την ένωση επιμελητηρίων Τουρκοκύπριων αρχιτεκτόνων και μηχανικών (KTMMOB)».

Σημείωσε ότι η κατηγορία ενάντια σε όσους εκφράζουν αντίθετη άποψη για το θέμα αυτό ότι είναι ενάντια στην Τουρκία είναι ντροπή και προσβολή για τον αγώνα των Τουρκοκυπρίων από το 1955 και υπενθύμισε ότι «ο εθνικισμός και η αγάπη για την Τουρκία στη χώρα μετριέται με την υπόσχεση υποταγής στη σημερινή κυβέρνηση της Τουρκίας, ό,τι και αν συμβεί».
(ΚΣ)

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top