ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέατρο ΕΝΑ: Παράταση ζωής για ακόμα έξι μήνες - Σωτήρια η παρέμβαση του Υφυπουργού Πολιτισμού

Θέατρο ΕΝΑ: Παράταση ζωής για ακόμα έξι μήνες - Σωτήρια η παρέμβαση του Υφυπουργού Πολιτισμού

Παράταση ζωής για ακόμα έξι μήνες πήρε το θέατρο ΕΝΑ, μετά από παρέμβαση του Υφυπουργού Πολιτισμού, σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του θεάτρου, Ανδρέα Κωνσταντινίδη.

Με την παρέμβαση «έστω και την ύστατη» απετράπη το κλείσιμο του θεάτρου ΕΝΑ, ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, στη Λευκωσία.

Ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ότι η αρχική χορηγία ήταν 25 χιλιάδες ευρώ, «μικρή χορηγία που ούτε για ένα μήνα δεν θα μπορούσαμε να αντέξουμε» και ανέφερε ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Γιάννη Τουμαζή απετράπη το κλείσιμο του θεάτρου με την χορηγία να αυξάνεται στις 45 χιλιάδες ευρώ.

Είναι προς τιμή του Υφυπουργού που ανέλαβε αυτή την ευθύνη «και μας βοήθησε έστω και την τελευταία στιγμή», σημείωσε λέγοντας παράλληλα ότι, ακόμα δύο θέατρα κινδύνευαν με κλείσιμο «το θέατρο Ανεμώνα και το θέατρο Versus» και με την αύξηση της χορηγίας και τα τρία θέατρα παίρνουν παράταση ζωής και θα συνεχίσουν να υπάρχουν τουλάχιστον για τους επόμενους έξι μήνες.

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, υπόσχεση του Υφυπουργού είναι η αναθεώρηση και αλλαγή των σχεδίων χορηγιών για τα θέατρα.

Αναφέρθηκε στο σχέδιο «Θυμέλη» λέγοντας ότι από την έναρξη της εφαρμογής του άρχισαν τα προβλήματα χαρακτηρίζοντας το «αντιθεατρικό σχέδιο, το οποίο πραγματικά έφερε σε μαρασμό πολλά θέατρα και πρωτίστως το δικό μας».

«Είναι σημαντικό να αναθεωρεί το σχέδιο "Θυμέλη" και να βρεθούν άλλοι τρόποι οι οποίοι να στηρίζουν τα θέατρα - όχι μόνο τα μεγάλα θέατρα - αλλά να βρεθούν φόρμουλες που να μπορούν να βοηθηθούν όλα τα αξιόλογα θέατρα», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ότι ο Υφυπουργός Πολιτισμού ήταν «θετικός» και θέλει να αλλάξει το σχέδιο «Θυμέλη» εκ βάσεως και θέλει να μπουν νέες βάσεις για τις χορηγίες των θεάτρων «τις οποίες θα συζητήσουν όλα τα θέατρα μαζί και θα υπάρξουν κάποιες αποφάσεις».

Στις δηλώσεις του ο Κλείτος Ιωαννίδης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του θεάτρου, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του θεάτρου «ΕΝΑ» σημειώνοντας ότι στα 35 χρόνια λειτουργίας του έκανε τομές και ανέπτυξε θεατρική παιδεία συνεχίζοντας παράλληλα τις σχέσεις του με την Ελλάδα.

Εισηγήθηκε όπως υπάρξει σταθερή και μόνιμη χορηγία για τα θέατρα, τα οποία έδωσαν «δείγματα γραφής» για τουλάχιστον για 17-18 χρόνια σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει διάκριση μεταξύ θεάτρων και ηθοποιών.

«Το να είμαστε στην τύχη της αριθμητικής για τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο αυτό σημαίνει τυχαιότητα και επιπολαιότητα» κατέληξε ο κ. Ιωαννίδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top