ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: Συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του Κυπριακού

Ακιντζί: Συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του Κυπριακού

Ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε στα κατεχόμενα πως δεν έχει απομείνει πτυχή του Κυπριακού που δεν έχει συζητηθεί.Για τη λύση αυτό που χρειάζεται, είπε, είναι πολιτική θέληση και αποφασιστικότητα.

Οι αναφορές Ακιντζί έγιναν σε ξένους επισήμους, μέλη κοινοβουλίων και μη, που βρίσκονται στα κατεχόμενα για τους εορτασμούς για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Ο κύριος Ακιντζί ανέφερε και πως τώρα είναι ο σωστός χρόνος για να βρεθεί η λύση, η οποία δεν θα εντάσσει μόνο το ένα μέρος της Κύπρου στο διεθνές δίκαιο, αλλά ολόκληρη. 

Είπε ότι για να ενταχθούν οι Τουρκοκύπριοι στη διεθνή έννομη τάξη υπάρχουν δύο δρόμοι: ο ένας είναι να αναγνωριστεί το ψευδοκράτος. Ομως, είπε, αυτό δεν έχει γίνει και φαίνεται ότι ούτε στο απώτερο μέλλον θα γίνει. Ο άλλος δρόμος, σύμφωνα με τον Μουσταφά Ακιντζί, είναι να συμφωνήσουν με τους γείτονές τους, όπως είπε, για τη δημιουργία μιας ομοσπονδιακής δομής διζωνικής και δικοινοτικής, που να βασίζεται στην πολιτική ισότητα και ως μια οντότητα να πάρει τη θέση της στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στα Ηνωμένα Εθνη. 

Δήλωσε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί λύση εντός μηνών, λέγοντας ότι για τη λύση χρειάζεται πολιτική θέληση και αποφασιστικότητα. "Οι πλευρές να σέβονται αμοιβαία τα δικαιώματα του άλλου, το νησί δεν είναι μόνο μιας κοινότητας, να γίνει αποδεκτό ότι ανήκει και στις δύο κοινότητες. Για να μπορούμε να ζήσουμε μαζί, πρέπει να βρούμε το δρόμο για να είμαστε ο ένας καλός γείτονας του άλλου".

Πηγή: RIK 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top