ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψύκτες με κολοβακτηρίδια στα στρατόπεδα και τα ΚΕΝ

Ψύκτες με κολοβακτηρίδια στα στρατόπεδα και τα ΚΕΝ

Ακατάλληλο νερό στους ψύκτες (ψυγειάκια νερού) από τους οποίους πίνουν νερό οι στρατιώτες εντόπισαν σε διάφορα στρατόπεδα και στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων οι Υγειονομικές Υπηρεσίες, κατά τους ελέγχους που διενέργησαν πρόσφατα.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προγράμματος που εφαρμόζουν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια στα στρατόπεδα και γίνονται από τους υγειονομικούς λειτουργούς ένα περίπου μήνα πριν ξεκινήσει η κατάταξη των νεοσυλλέκτων, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα νερού.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο των Υγειονομικών Υπηρεσιών Χρίστο Χρίστου, έχει ήδη εντοπιστεί σημαντικός αριθμός ψυκτών το νερό των οποίων ήταν μικροβιολογικά ακατάλληλο λόγω κολοβακτηριδίων  και άλλων μικροοργανισμών.

«Το νερό με το οποίο υδροδοτούνται τα στρατόπεδα μας, ακόμα και σε αυτά που οι ψύκτες παρουσίασαν μικροβιολογικά προβλήματα είναι κατάλληλο για κατανάλωση.Τα προβλήματα δημιουργούνται όταν το νερό φτάσει στους ψύκτες και οφείλονται στην λανθασμένη λειτουργία τους και στη κακή τους χρήση», ανέφερε ο κύριος Χρίστου.

Διαβεβαίωσε ακόμα πως όλοι οι προβληματικοί ψύκτες έχουν ήδη αποσυνδεθεί και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από κανένα στρατιώτη.  

Πηγή: εφημερίδα «Πολίτης» 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top